Luděk Sobota: Na dovolené ztratil manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Luděk Sobota: Na dovolené ztratil manželku!

Zatímco v ČR mrzlo, až praštělo, Luděk Sobota vystavoval svou mužnou hruď až v dalekém Zanzibaru. Na snímku s manželkou Adrienou.
Zatímco v ČR mrzlo, až praštělo, Luděk Sobota vystavoval svou mužnou hruď až v dalekém Zanzibaru. Na snímku s manželkou Adrienou. (pro Aha! – Vladimír Šrámek, ara)

Až v daleké Tanzanii strávili lednovou dovolenou herec Luděk Sobota (68) a jeho žena Adriena (50). Zatímco u nás panovalo mrazivé počasí a stále přituhuje, v Zanzibaru se teplota pohybovala kolem »příjemných« 33 ºC.

Africká idylka se však neobešla bez menší dramatické zápletky, kterou zažila Adriena ve městě Stone Townu. „Zkrátka jsem se v těch uličkách ztratila a po dvou hodinách to skončilo brekem,“ říká Adriena, kterou manžel našel až za přispění jednoho z domorodců. „Byly to nervy,“ dodává Luděk, který se o své zážitky z exotické dovolené podělil exkluzivně s Nedělním Aha!

Obětavý průvodce

K dramatické události došlo při návštěvě rodiště Freddieho Mercuryho města Stone Townu. „Adina šla nakupovat, a protože já tuto činnost nesnáším, vydal jsem se sám na prohlídku města. Dali jsme si v určenou dobu sraz u domu, kde se Fredie Mercury narodil a když jsem na smluvené místo potom přišel, žena tam nebyla,“ líčí začátek následné záchranné akce Luděk Sobota.

Místo tolik očekávané manželky ho okamžitě oslovil jeden z domorodců, který se mu snažil vnutit vyřezávanou, dřevěnou sošku. Marně mu nervózní herec vysvětloval, že čeká na ženu, ale nakonec, aby se ho zbavil, dal za sošku za 10 dolarů.

„Nesnáším smlouvání, ani to neumím, tak jsem to koupil za cenu, kterou mi řekl,“ upřesnil nechtěný obchod Luděk. Vzápětí se však na scéně objevil další domorodec.

„Najednou mě oslovil takový malý černoušek, který vypadal, jako sotva odrostlý klouček. Nic neprodával, jen se ptal, jestli něco hledám. Řekl jsem mu, že svoji ženu a on se okamžitě nabídl, že mi pomůže,“ pokračuje ve vyprávění populární komik, kterému však v té chvíli do smíchu nebylo. Ve snaze najít ztracenou Adrienu, se pak společně proplétali mezi oprýskanými domy a prošli několik restaurací a obchodů.

SMS bez brýlí nenapsal

Mezi tím se zoufalá Adriena stále více zamotávala do spleti na pohled stejných uliček a zákoutí neznámého města. Vše jí najednou připadalo stejné a postupně propadala panice. Telefon nefungoval, nešlo se spojit, mohla jen napsat zprávu.

Jenže nevěděla, kde je, navíc musela být neustále ve střehu, protože svou vizáží budila nechtěnou pozornost mezi místními muži, kteří jí po svém dávali najevo svou náklonnost. Ze stejného důvodu se ani neosmělila některého z nich na ulici oslovit s dotazem na cestu. Čas běžel a nic nenasvědčovalo tomu, že by místo srazu byla schopná ještě někdy v životě vůbec najít.

Luděk mezitím klopýtal za mladým černochem, který mu líčil, že má ženu a děti, ale momentálně je bez práce. Tahal ho od čerta k ďáblu, možná ho i tahal za nos. Neustále prohledávali obchody a restaurace, ale bezúspěšně. Asi po dvou hodinách odloučení, zapípal Luďkovi v kapse mobil.

„Adina se nějakým zázrakem dostala k domu Fredieho Mercuryho a napsala mi, že tam čeká. Já jsem si text sice přibližně přečetl, ale protože jsem u sebe neměl brýle, nemohl jsem jí odepsat. Řekl jsem tedy černouškovi, že musíme zpátky a on suverénně řekl, že tam budeme asi za deset minut. Trvalo to ovšem podstatně déle, což manželku psychicky zlomilo. Když jsme se konečně k místu blížili, viděl jsem, že Adina je vynervovaná a v očích má slzy,“ pokračuje Luděk.

Mylné úvahy

Těsně před cílem cesty neopomněl černý průvodce opět zdůraznit, že má rodinu a že je bez práce. „Pochopil jsem, že ode mě bude chtít za pomoc nějaké prachy. Protože mi ho bylo líto, dal jsem mu deset dolarů. Ale on chtěl dvacet, čímž mě naštval. Původně jsem si totiž bláhově myslel, že mi pomáhá z nějakých sympatií. Vrazil jsem mu tedy deset dolarů s tím, že mu to musí stačit,“ vysvětluje herec.

V okamžiku opětného setkání před domem Fredieho Mercuryho již Adina brečela naplno a oba byli rádi, že se v dalekém Zanzibaru konečně našli.



Přečtěte si
jima
5. 2. 2012 • 18:04

Stone Towne ma 2 hlavni ulice a da se tam velmi snadno orientovat. Mimo jine, na kazdem rohu stoji taxiky, takze se mohla k domu Freddie Mercury nechat dovezt. Ti dva musi byt uplni blbci...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.