Filmové trháky roku 2012: Vrátí se Batman, Titanic i Pán prstenů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Filmové trháky roku 2012: Vrátí se Batman, Titanic i Pán prstenů!

Filmové trháky roku 2012
Filmové trháky roku 2012 (koláž Ahaonline.cz)

Loňský rok patřil v kinech závěru fantasy ságy o Harrym Potterovi. Letos povstane Temný rytíř, Titanik vpluje do třetího rozměru, James Bond prožije své třiadvacáté dobrodružství, Bella Stan a Edward Culen si dají poslední polibek a v závěru roku se fanoušci konečně dočkají Hobita. Podívejte se na fotky z nejočekávanějších filmů roku v galerii!

Válečný kůň (premiéra 23.2.2012)

Oscarový režisér Steven Spielberg převedl na plátno příběh z první světové války o vztahu mladého chlapce Alberta a koně, který je poslán na frontu. Albert na něj ale nedokáže zapomenout a vydává se koně hledat na válečná pole, aby jej přivedl zpátky domů. Zopakuje Spielberg úspěch svých válečných filmů Schindlerův seznam a Zachraňte vojína Ryana?

Železná lady (premiéra 1.3.2012)

Meryl Streep má za roli britské premiérky Margaret Thatcherové Oscara téměř v kapse. Film nekompromisní političku líčí jako rozhodnou a neústupnou ženu, která musela kvůli kariéře obětovat soukromý život.

Zrcadlo, zrcadlo (premiéra 15.3.2012)

Julia Robert se na filmové plátno vrací jako zlá královna, jíž stojí v patách princezna doprovázená sedmi trpaslíky. Sněhurka se letos v kinech objeví hned dvakrát. Na 31.5. je naplánována premiéra drsnějšího ztvárnění s názvem Sněhurka a lovec, v níž si hlavní roli zahrála hvězda Twilight Kristen Stewart.

Titanic 3D (premiéra 5.4.2012)

O romantickém příběhu Rose a Jacka odehrávajícímu se na palubě potápějícího se Titanicu slyšel snad úplně každý. Velkofilm Jamese Camerona se po 15 letech vrací do kin a zkázu zaoceánského parníku můžeme vidět ve třetím rozměru.

Prci, prci, prcičky: Školní sraz (premiéra 5.4.2012)

Od premiéry komedie Prci, prci, prcičky letos uběhne 13 let. Parta nadržených studentů stačila dospět a na školním srazu řeší další problémy i trapasy. Jim žije spokojeně s Michelle jen do chvíle, než jej začne svádět sexy sousedka. A Stifler se musí smířit s tím, že jeho středoškolská sláva je v tahu.

Muži v černém 3 (premiéra 24.5.21012)

Agenti J (Will Smith) a K (Tommy Lee Jones) ještě neřekli své poslední slovo a vracejí se do boje s vesmírným šmejdem. Tentokrát budou cestovat do minulosti, kde agent K potká sám sebe v mladším vydání.

Doba ledová 4: Země v pohybu (premiéra 5.7.2012)

Po oblevě a nadvládě dinosaurů bude muset partička pravěkých zvířat čelit zemětřesení, které původní kontinent rozdělí na sedm dnes známých světadílů. Za vším nejspíš stojí chamtivá veverka Scrat, která přitahuje jednu katastrofu za druhou. A pokud máte pro animovaná zvířátka slabost, v roce 2012 se vrátí Madagascar (14.6.2012) i Happy Feet (19.2.2012).

Temný rytíř povstal (premiéra 26.7.2012)

Christopher Nolan se po sci-fi Inception vrátil k Batmanovi a nedočkavým fanouškům připravil komiksovou adaptaci Temný rytíř povstal. Po krku mu tentokrát jde nejen zkorumpovaná policie, ale také tajemný Bane a Catwoman. V roli Batmana se už potřetí objeví Christian Bale.

Skyfall - Bond 23 (premiéra 25.10.2012)

V pořadí 23. bondovka je tradičně opředena tajemstvím. Ví se jen, že v hlavní roli se opět objeví Daniel Craig a novou bondgirl je francouzská herečka Bérénice Marlohe. Nejnovější bondovku natáčel režisér Sam Mendes (Americká krása, Nouzový východ) v Indii, Číně, Turecku i Velké Británii.

Twilight sága: Rozbřesk – 2. část (15.11.2012)

Po Harrym Potterovi do finále konečně dospěje i Stmívání. A není pochyb o tom, že fanynky poslední příběh Belly Swan a Edwarda Culen v kinech pořádně propláčou. Stmívání se v kinech poprvé objevilo v roce 2008 a z Kristen Steward a Roberta Pattinsona udělalo filmové hvězdy.

Hobit (premiéra 13.12.2012)

Dlouhých devět let museli fanoušci Středozemě čekat na to, až se Peter Jackson po Pánu prstenů ujme i Hobita, který mu časově předchází. Hlavním hrdinou je Bilbo Pytlík toužící získat zpět trpasličí království, o které hobity připravil drak Šmak. Na scénu se vrátí čaroděj Gandalf i Glum. Hobit bude ale rozdělen na dva filmy a Bilbův příběh se uzavře až v roce 2013.

Bídníci (premiéra 27.12.2012)

Divadelní muzikál Bídníci se konečně objeví na filmovém plátně. Příběh Jeana Valjeana o věčném hledání spravedlnosti a odpuštění ožije v režii Toma Hoopera (Králova řeč). A kdo si v muzikálu o Francouzské revoluci zahraje a zazpívá? Velká očekávání vzbuzuje obsazení Hugha Jackmana, Anne Hathaway, Russella Crowa a Heleny Bonham Carter.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.