Miliardář Andrej Babiš: Postavil kliniku za 300 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Miliardář Andrej Babiš: Postavil kliniku za 300 milionů!

Nová poliklinika (vlevo) je jen pár metrů od Babišova sídla (vpravo dole).
Nová poliklinika (vlevo) je jen pár metrů od Babišova sídla (vpravo dole). (Aha! – Dan Černovský, Martin Přibyl, ČTK – Jan Třeštík)

Po zemědělství, chemickém a potravinářském průmyslu se druhý nejbohatší Čech Andrej Babiš (57) vrhá na zdravotnictví! Investoval 300 milionů korun do výstavby kliniky jen pár metrů od své kanceláře na pražském Chodově.

Centrum pohybové medicíny povede známý fyzioterapeut Pavel Kolář (48). Jeho péči poznali významní sportovci, například Roman Šebrle, Jan Železný či Jaromír Jágr, léčil ale i exprezidenta Václava Havla (75).

Klinika s pětatřiceti lékaři a sestrami však nemá být jen pro boháče. Naopak. „Jsem dost sociálně orientovaný, to by bylo proti mému životnímu přesvědčení,“ tvrdí Babiš. Usiluje proto o smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Pokud se to nepodaří, pacient bude muset přece jen platit rovnou.

Stavebně je objekt dokončen. „Nyní otevíráme restauraci, od 14. listopadu bude v provozu tenisový klub. Zdravotnická část s ordinacemi a vyšetřovnami bude otevřena počátkem ledna. Některá zařízení, například magnetická rezonance, se zatím testují,“ uvedl pro Aha! Lukáš Bašek, který je za přípravu centra zodpovědný.

Babiš není prvním českým miliardářem, který investuje do zdravotnictví. Předběhl ho třinecký ocelář Tomáš Chrenek, jehož skupina provozuje deset nemocnic a další zdravotnická zařízení. Do péče o zdraví své miliony vložila i finanční skupiny PPF Petra Kellnera.

Sociálně laděný miliardář

Babiš je podnikatel slovenského původu s českým občanstvím. Dlouhodobě bývá uváděn jako druhý nejbohatší Čech, jednu dobu dokonce »jedničku« Petra Kellnera předběhl.

Babiš ovládá Agrofert holding, který vlastní 230 firem, především v zemědělství, potravinářském a chemickém průmyslu. Poslední dobou se vrhá do politiky, inicioval vznik hnutí ANO2011 (Akce nespokojených občanů). Cílem je boj s korupcí a sociální nespravedlností.



Přečtěte si
taky1chytra
5. 11. 2011 • 13:49

Pojišťovny by tomuto centru měly dát potřebné smlouvy, protože jméno a osoba Pavla Koláře jsou zárukou kvalitní péče o pacienty.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.