PROSTŘENO: Petr své menu proložil slivovicí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

PROSTŘENO: Petr své menu proložil slivovicí!

Cépa vsadil na slivovici
Cépa vsadil na slivovici (TV Prima)

V olomouckém Prostřenu se konečně rozjíždí zábava. Příčinou je Petr Cejpek, který se při vaření posilnil slivovicí vlastní výroby.

Nepřehlédnutelný »Cépa« hosty pozval na své víkendové sídlo v Malém Hradisku, kde si dokáže vyrobit i vlastní pálenku, k níž má velmi blízký vztah. „Každý recept začíná tím, že si dám slivovici. A dneska máme čtyři chody,“ zahájil zvesela Petr přípravy na večeři.

Snad kvůli neustálému připíjení na svůj úspěch se ale opozdil a jako hostitel musel improvizovat. Jeho srnčí hřbet potřeboval ke ztuhnutí více času, než se Petrovi zdálo, a z předkrmu se tak neplánovaně stal »zákrm«. „Jestli mi to neztuhne, budou dneska dvě polívky,“ bral Petr zvesela svou roli hostitele. A právě dvojsmyslné vtipy na téma tvrdnutí a tuhnutí urazily Petru, podle níž takové věci ke stolu nepatří.

Náladu jí nejspíš zkazila kvasnicová polévka, jíž Petr docela zariskoval. „Věděla jsem, že je to pro mě pasé. Kvasnice nejím, protože mi smrdí,“ odsoudila jeho snahu Petra. »Cépa« ale vše bere s humorem a nenechá se vystresovat ani nervózními hosty, kteří příliš dlouho čekají na řízečky s bramborovým salátem. Podávat se totiž musí pěkně zčerstva.

Překvapením večera je ale jeho medovník, který se neliší od dezertů v cukrárně. Tedy až na zbytek pečícího papíru, který ve své porci objevil Luboš.

Zachrání Petrovo hodnocení slivovice? Sledujte Prostřeno v 18 hodin na Primě.



Přečtěte si
aznom
10. 9. 2011 • 18:07

Hele "Herpes"--tohle prohlásil Heydrich a ne Hitler a i to je pouhý plk "hrdinných čechů" --"frštenz"?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.