Boss Úřadu vlády Lubomír Poul: Bydlí líp než jeho šéf Nečas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Boss Úřadu vlády Lubomír Poul: Bydlí líp než jeho šéf Nečas!

Na první pohled zaujme stylový dřevěný obklad.
Na první pohled zaujme stylový dřevěný obklad. (Aha! – Dan Černovský, Karel Kopáč)

V Česku je všechno nějak tak naruby. Jeden z nejvýše postavených státních činitelů, premiér Petr Nečas (ODS), bydlí v obyčejném paneláku v Rožnově pod Radhoštěm. Jemu podřízený úředník Lubomír Poul (46) má přitom v Praze dřevem obkládanou a kamerami chráněnou vilu za 10 milionů korun!

Poul, který pracuje ve státní správě téměř patnáct let, nyní jako šéf Úřadu vlády, si před čtyřmi lety koupil domek v pražských Jinonicích, kam se v poslední době uchyluje pražská smetánka (dům tam má mj. i exmanželka moderátora Leoše Mareše Monika).

Vilku 4+1 si Poul podle vlastních slov pořídil za 10 milionů korun. Zda na sebe kvůli bydlení žárlí s premiérem či dalšími ministry, kteří mají většinou také byty či domy »za hubičku«, rozvádět nechtěl.

„Vedoucí Úřadu vlády žije v tomto domě se svou rodinou. Na dům má hypotéku, kterou už čtyři roky splácí a ještě dvacet let splácet bude. Všechny údaje o bydlení i hypotéce uvedl v majetkovém přiznání, které podal do Sněmovny letos v červnu,“ sdělil Aha! vládní mluvčí Jan Osúch.

Nejde o prvního úředníka, který má lepší bydlo než jeho šéf. Poulův předchůdce Jan Novák vlastnil luxusní byt v lyžařském středisku české smetánky, Špindlerově Mlýně – ve stejném komplexu, kde má byt syn prezidenta Jan Klaus.

V té době přitom premiér Mirek Topolánek (ODS) bydlel s tehdejší přítelkyní Talmanovou v obecním bytě, jelikož všechny nemovitosti spolkl jeho rozvod s manželkou Pavlou.



Přečtěte si
illis
22. 8. 2011 • 20:07

vlády nejsou vůbec malé, ještě větší se dávají odměny . Viz informace nedávno z Johnova okolí. Úředník si přišel za dvouměsíční zaměstnání na hodně velké peníze, vlastně tolik, kolik nemají někteří lidé jako výdělek za celý rok. Hanba !!

spajka
22. 8. 2011 • 16:57

mega takovou škaredou ratejnu?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.