Václav Havel: Upřel cenu Putinovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Václav Havel: Upřel cenu Putinovi!

Václavu Havlovi je prý už mnohem lépe.
Václavu Havlovi je prý už mnohem lépe. (Aha! – Karel Kopáč, Alexandr Malachovský, Petr Novotný, ČTK)

Nemocný exprezident Václav Havel (74) je na tom, zdá se, o mnoho lépe. Teď se pustil dokonce do hádky s komisí udílející prestižní německou cenu Quadriga. Nelíbilo se mu totiž, že chce vyznamenat ruského premiéra Vladimira Putina.

Cena náleží lidem, kteří projevili občanskou odvahu. Mimo jiné ji získal v roce 2009 i Havel. Podle českého exprezidenta do skupiny laureátů bývalý ruský prezident a nynější premiér Vladimir Putin nepatří.

„Prezidenta Havla rozhodnutí ocenit Putina udivilo. Je jím překvapen a zklamán,“ řekla jeho tajemnice Sabina Tančevová. Když pak Havel a další držitelé ceny řekli, že ji na protest vrátí Němcům, rozhodla se komise Putina neocenit.

Jak to vypadá u Havlů

Prezident v posledních dnech relaxuje ve své vile v pražských Střešovicích a definitivně se léčí ze zánětu dýchacích cest, který jej trápí už od března. Docházejí za ním kromě lékaře Tomáše Bouzka a sestřiček také kamarádi ze spisovatelského prostředí.

Vilu hlídala i boxerská fenka Dagmar Havlové (58) Alma. Už brzy se ale hodlá paní Dagmar odebrat s manželem na chalupu v Hrádečku na Trutnovsku, kde si oba odpočinou.



Přečtěte si
bobou
18. 7. 2011 • 07:16

alkoholik nepřeje ještě většímu ruskému zlodějovi. Proč se děde*k Havel tolik rozčiluje? Vždyť ani on si toto vyznamenání nezaslouží, ale když šlo o něj to byl ticho. On je tak nesoudný, že si asi opravdu myslí, že se z něj všude podě*lají.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.