Legenda Dallas: Linda Gray (Sue Ellen) - Alkoholička, která pije vodu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Legenda Dallas: Linda Gray (Sue Ellen) - Alkoholička, která pije vodu!

Věk se na tváři Lindy Gray příliš nepodepsal
Věk se na tváři Lindy Gray příliš nepodepsal (koláž Ahaonline.cz)

Představitelka alkoholičky Sue Ellen, Linda Gray (68), zahajuje seriál o hvězdách Dallasu, který v následujících dnech na Ahaonline.cz představí osudy herců z televizního fenoménu, který se brzy dočká pokračování.

Herečka, která ztvárnila zoufalou manželku intrikána Džejára Sue Ellen, začínala kariéru jako modelka. Živilo ji hlavně účinkování v televizních reklamách, jichž natočila téměř 400. K filmu ji to však táhlo vždy, alespoň podvědomě.

Její nohy se v roce 1967 dokonce objevily na slavném plakátu k filmu Absolvent, v roce 2001 si hlavní roli z tohoto filmu, paní Robinsonovou, střihla i na jevišti. Na filmovou dráhu se definitivně vydala až po třicítce. Před Dallasem neměla žádnou výraznou roli.

Předobrazem pro alkoholičku Sue Ellen byla vlastní matka

Stárnoucí krásku a bývalou Miss Texas, z níž se postupem času stává alkoholička, ztvárnila věrohodně i proto, že sama o pití věděla své. Spousta lidí si myslela, že alkoholu propadla doopravdy. Smutnou pravdou ale bylo, že závislost mohla jako malá holka na vlastní oči sledovat u
své mámy. Linda jednu dobu dokonce prosila producenty, zda by se její postava nemohla z alkoholismu vyléčit. Marně.

„Sue Ellen pila vodku, což byla v reálu voda, pak se dala na bourbon, to byla zase Cola Light ředěná vodou. Byla pokaždé teplá a já ji nenáviděla. Jednou se mi zhnusila natolik, že jsem řekla rekvizitáři. Víš co? Dejme místo toho Sue Ellen martini. A on mi přinesl skutečné martini v sexy sklenici s olivou. Odmluvila jsem scénu a na konci jsem si usrkla. Bylo to něco odporného, něco jako hodně teplý džus.

Chtěla být »zoufalkou«

A tak se Sue Ellen vrátila zpátky k vodce,“ zavzpomínala s úsměvem
Gray, které jsou seriálové role zřejmě souzeny. Po Dallasu ji diváci mohli vidět v epizodách seriálů Melrose Place, Modelky s.r.o či Beverly Hills 90210.

Stále touží po roli v seriálu Zoufalé manželky, protože jak sama říká: „Kdo jiný by mohl být dokonalejším předobrazem typické zoufalé manželky než Sue Ellen?“

Linda Gray vede na rozdíl od Sue Ellen klidný život... a nestárne

Na rozdíl od Sue Ellen je Lindin soukromý život celkem klidný. V roce 1983 se po 21 letech manželství rozvedla s Edem Trasherem, s nímž má syna Jeffa (46) a dceru Kelly (44), od té doby je svobodná. S Trasherem ale až do jeho smrti v roce 2006 zůstali kamarády.

Dalšími osudovými muži jejího života jsou herečtí kolegové z Dallasu Patrick Duffy (62) a Larry Hagman (79). Na svých 68 let Linda Gray rozhodně nevypadá, hádali byste jí maximálně padesát. A ač někteří zlí jazykové říkají, že za nevadnoucí krásu vděčí plastikám, sama to popírá a říká, že byla jednou v životě na botoxu a už nikdy více.

Její recept na uchování krásy je prostý. „Jím zdravě a ráno, ještě
než začnu cokoliv dělat, 20 minut cvičím. Pravidelně šest dní v týdnu.“ Díky skvělé formě se s chutí pustila do natáčení nového pokračování Dallasu.



Přečtěte si
janyna
14. 7. 2011 • 10:19

je stále krásná žena, ale na fotce č.5 není ona, ale Pamela s plastikovým obličejem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.