Nejbohatší Čech Petr Kellner: Hrál ve filmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Nejbohatší Čech Petr Kellner: Hrál ve filmu!

Petr Kellner
Petr Kellner (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát)

Byly doby, kdy se nejbohatší Čech Petr Kellner (47), jehož jmění se odhaduje na 147 miliard Kč, ještě přede všemi neskrýval. A svoji tvář, která tehdy nikomu nic neříkala, dokonce vystavoval televizním kamerám. Vidět ho můžete při jeho »štěku« ve filmu Čas sluhů, který byl natočen v roce 1989.

Bylo to v době, kdy se Kellner kolem filmu skutečně motal. Přes dva roky byl asistentem produkčních na Barrandově. Podílel se např. na vzniku filmů Něžný barbar či Čas sluhů. V tom druhém si i zahrál.

Jeho role trvala 20 vteřin a se svým typickým širokým úsměvem v ní přivítal na párty v bytě Vilmy Cibulkové (47) Jitku Asterovou a její kamarádku. Tu pak představil nepříliš nadšenému Karlu Rodenovi (48) a Ivaně Chýlkové (47).

Bylo to krátce poté, co Kellner absolvoval Vysokou školu ekonomickou v Praze. Dnes šéfuje investiční společnosti PPF a jeho majetek se odhaduje na 147 miliard Kč. V médiích se opakují dvě oficiální aranžované fotografie, teprve Aha! se nedávno podařilo získat »civilní« foto, když odjížděl ze schůzky.

Kellner si pečlivě hlídá své soukromí. Lidé z jeho okolí jsou prý vázáni smlouvami s hrozbou desetimilionových pokut, pokud by něco vynesli »ven«.

Podobně si na něj »nemohou« vzpomenout ani herci, kteří s ním v Čase sluhů hráli. „Z natáčení si nic nevybavuju,“ řekla Aha! Ivana Chýlková, pro kterou byl film úspěšným vstupem do světa hereckých celebrit. Ani Jitka Asterová, kterou tehdy čtyřiadvacetiletý Kellner ve scéně objímal, si na nic radši nevzpomněla.

„A i kdybych si vzpomněla, k panu Kellnerovi bych se nechtěla vyjadřovat,“ uvedla. Pouze režisérka Irena Pavlásková se nedávno nechala slyšet, že Kellner byl spíše uzavřený, málomluvný a vypadal, že stále přemýšlí o něčem jiném než o tehdejší práci. Že by byl zaměstnán myšlenkami, jak se stát nejbohatším Čechem?

Petr Kellner

Absolvoval VŠE v Praze v roce 1986, o rok později už pracoval jako asistent produkčních na Barrandově. Po revoluci se pustil do podnikání. Nejdříve vydělával prodejem kopírek, svůj rozsah podnikání však rychle rozšiřoval, až se stal šéfem PPF (v roce 1991 ji spoluzakládal).

Je nejbohatším Čechem, vlastní řadu nemovitostí, dopravní letadlo a vrtulník a bývá zařazován i do tabulek nejbohatších lidí světa.



Přečtěte si
Shelby16
8. 5. 2011 • 13:08

co smrtelníci jako my mohou kdy spatřit. Kellner je český Bill Gates, on je vládne z výšin nebeských a nadpozemských. Je to skoro bůh a modla českých podnikatelů. Jak má česká prodavačka založit lepší budoucnost, když beru 8.200,- Kč čistého, po zaplacení všech nákladů na bydlení, po zaplacení jízdenek na cestu do zaměstnání a základních potravin mi měsíčně zbyde 500,- Kč pro vlastní potřebu. Takže za rok jsem schopna naškudlit 6.000,- Kč. Za to žádné podnikání rozjet nemůžu, ani na školné by mi to nestačilo, kdybych chtěla studovat VŠ. Jsem odsouzená žít v bídě českých hypermarketů

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.