Jitka Zelenková: Bojuje proti Alzheimerovi | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jitka Zelenková: Bojuje proti Alzheimerovi

Jitka Zelenková přišla navštívit seniory, kteří trpí Alzheimerem.
Jitka Zelenková přišla navštívit seniory, kteří trpí Alzheimerem. (foto Aha! – Karel Kopáč)

Vlastní maminka ji sotva poznává.

Zpěvačka Jitka Zelenková (60) se stále nemůže smířit s tím, že její maminka Lenka (81) onemocněla nevyléčitelnou Alzheimerovou chorobou. Proto se rozhodla podpořit zařízení pro poskytování odborné léčby Azheimer centrum v Průhonicích u Prahy.

„Je to nesmírně bolestivé, když vám onemocní blízký člověk. Maminka mě sotva poznává, anebo mi vyčítá, že jsem tam dlouho nebyla, přitom jsem u ní na návštěvě byla sotva před týdnem,“ prozradila deníku Aha! smutným hlasem Zelenková.

Ta umístila před šesti lety svou matku do speciální léčebny v Roudnici nad Labem. A nebojí se, že by tato nemoc mohla být dědičná? „Tak strach samozřejmě mám, ale není jisté, že se to přenáší geny.

Kdybych se měla všeho bát, tak už nevylezu ani na pódium,“ dodala optimisticky.



Přečtěte si
xcarodejka
30. 9. 2011 • 11:45

Mně maminka umřela v 61 letech na rakovinu. / řekla "nechtejte být staří, když vedle ní na lůžku ležela apati/cká stařenka Můj otec žije a v 93 letech to k radosti nikoho. Velké zklamání,jelikož duševní porucha se rozejela a nejde jen o to poznat členy rodiny,, ale spíše o překrucování reality, obviňování, de facto distanc od rodiny a nikdo to neumí řešit, spíše jsou snahy z toho něco vytěžit. Velmi smutné.Řešit by se to asi i dalo, ale chybí vůle. Stáváme se nepřáteli.

sal0me
7. 5. 2011 • 08:06

Tak teď už snad jí maminka nebude bránit, aby si našla chlapce...jen jestli není už trochu pozdě...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.