Šaty královské nevěsty Kate Middleton: Šila je Slovenka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Šaty královské nevěsty Kate Middleton: Šila je Slovenka!

Úchvatnou svatební róbu Kate Middleton pomáhala šít i slovenská švadlenka Gabika (menší foto).
Úchvatnou svatební róbu Kate Middleton pomáhala šít i slovenská švadlenka Gabika (menší foto). (Foto EPA, Nový čas)

Svatební šaty Kate Middleton (29) byly tajemstvím až do okamžiku, kdy se minulý pátek v 11.55 vydala autem do Westminsterského opatství, kde už na ni netrpělivě čekal britský princ William (28).

Přesto ale existují lidé, kteří jejich podobu znali předem – kdo jiný než tým švadlen a krajkářek, který je vlastnoručně vyrobil! Mezi nimi i Slovenka Gabriela VidličkováKennedy (34) z Bučan u Trnavy.

Do Londýna odjela v roce 1996 a poslední dva roky studuje na Královské vyšívací škole. O šatech ovšem nesměla mluvit: „Bylo to těžké – mít takový zážitek, a přitom se nesmět podělit s kamarádkami.

Podepsala jsem ale s nevěstou smlouvu o mlčenlivosti.“ Předpisy byly přísné – každých 30 minut si švadlenky musely mýt ruce, žádná nit nesměla být delší než 30 cm. Ženy šily od rána do večera, některé prý i přes noc.

A hlavně – žádná kromě návrhářky Sarah Burton nevěděla, jak budou nakonec vypadat! „Vytvářely jsme jen jednotlivé kusy, které jsme pak posílaly dalším krejčím nebo návrhářce,“ přiznala Vidličková.



Přečtěte si
atramka
7. 5. 2011 • 19:40

šikovná Slovenka, hokej hrať nevieme, ale šaty pre Kate Middleton áno

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.