Český lev stojí 80 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Český lev stojí 80 milionů!

Celý včerejší večer vtipně uváděl herec Jan Budař.
Celý včerejší večer vtipně uváděl herec Jan Budař. (Aha! – David Kundrát)

Kdo to vlastně všechno včera zaplatil? Nedělnímu Aha! se podařilo zjistit, kolik stojí předávání filmových cen Český lev.

„I s nominačním večerem, který je vždy měsíc dopředu, zaplatíme okolo 80 milionů korun,“ řekl nám zdroj ze společnosti  Vachler Art Company, která České lvy produkuje.

Stojí snad šéfa a režiséra »Lvů« Petra Vachlera (45) tolik peněz vegetariánské rauty, které po každém galevečeru pořádá? Nikoliv! Daleko více financí putuje do pronájmů sálů a zaplacení lidi, kteří na nominačním i hlavním večeru pracují.

Nemalé peníze spolkne i výroba křišťálových sošek »Lvů«, které si odnášejí vítězové jednotlivých kategorií. A kde na to všechno Vachler bere? Hlavně díky sponzorům a dobrým kontaktům.

Ze svého by totiž České lvy, jejichž sledovanost není popravdě žádná sláva, nezaplatil. Sám Vachler přitom vůbec nemá přehled, kolik lidí ze zmíněných 80 milionů platí. „Najímám si i externí firmy a já opravdu netuším, kolik mají nebo nemají zaměstnanců,“ řekl v nedávném rozhovoru.

Lvi očima pozvaného hosta

Hostem jednoho z posledních vyhlašování Českých lvů byl i herec a moderátor Jiří Krampol (72) s manželkou Hankou (49). Protagonista úspěšného televizního pořadu Nikdo není dokonalý nám také přiblížil, jak takový slavnostní večer pro pozvané hosty probíhá.

  • Nejdříve vám pošťák doručí pozvánku.
  • Když se slušně obléknete a dorazíte do Lucerny, jste přivítáni uvítacím drinkem. Myslím, že se jednalo o šampus.
  • Potom vás někdo zavede na místo. Já si nemůžu stěžovat, sedadla, na která nás usadili, byla bezvadná.
  • Po ukončení programu následuje raut. V tomto případě se jednalo o raut vegetariánský, což jsem zrovna dost dobře nepochopil. Ale nic proti tomu.

Soška zhubla

Hubená léta českého filmu se projevila i na váze sošky Českého lva. Zatímco loni tenhle »cvalík« vážil pět kilogramů, letos má jen tři a půl kilogramu. Podle Petra Vachlera z pořádající agentury VAC je to proto, že se kvůli nadměrné váze v minulosti soška několikrát rozbila. „V roce 1994 byla kvůli svému držiteli zničena soška Českého lva za hudbu ke Svěrákově filmu Jízda.

Těmi nešťastníky byli hudebníci ze skupiny Buty, kteří si sošku dali do igelitky, jenže ta se její tíhou protrhla a soška se rozbila,“ řekl pořadatel. Další soška byla zničena v roce 2002, kdy ji upustila Lucie Bílá, která byla na večeru pomocnicí moderátora.

Včerejší výsledky

Mimořádný přínos České kinematografii: Zdeněk Svěrák

Divácky nejúspěšnější film: Ženy v pokušení

Nejlepší zvuk: Jakub Čech, Juraj Mravec, Pavel Rejholec – Kuky se vrací

Nejlepší film: Vratislav Šlajer – Pouta

Nejlepší režie: Radim Špaček – Pouta

Nejlepší hlavní ženský herecký výkon: Zuzana Bydžovská - Mamas a Papas

Nejlepší vedlejší ženský herecký výkon: Eliška Balzerová – Ženy v pokušení

Nejlepší hlavní mužský herecký výkon: Ondřej Malý – Pouta

Nejlepší vedlejší mužský herecký výkon: Vladimír Dlouhý – Kajínek

Nejlepší scénář: Ondřej Štindl – Pouta

Nejlepší kamera: Jaromír Kačer – Pouta

Nejlepší hudba: Michal Novinski – Kuky se vrací

Nejlepší střih: Alois Fišárek – Kuky se vrací

Nejlepší dokument: Helena Třeštíková – Katka

Nejlepší výtvarný počin: Jan Švankmajer – Přežít svůj život




Přečtěte si
valenta008
6. 3. 2011 • 19:05

Včera jsem asi 2x přepnul na čt na předávání a to vždy jen na dobu reklam během námi sledovaného pořadu jinde a nebyl jsem zklamán.Exhibicionizmus a naprostý nevkus jak při předávání (i když herce Budaře jinak "můžu")tak i při výběru vítězů a celkovým sebeoslavám jsou na b.ití.Teď když čtu kolik takováto šaškárna stojí dal bych na podobné akce 100% DPH.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.