Jákl a Vítová: První slovo naší dcerky? Kajínek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Jákl a Vítová: První slovo naší dcerky? Kajínek

Na filmpárty k filmu Kajínek vždy Romana Jákl Vítová svého manžela ochotně doprovázela. Teď ji ale přemohl smutek.

Na filmpárty k filmu Kajínek vždy Romana Jákl Vítová svého manžela ochotně doprovázela. Teď ji ale přemohl smutek.


Přestože film Kajínek na sobotním nominačním večeru cen Český lev příliš nominací neposbíral, je jasné, že poutavý příběh nezapůsobil jen na miliony diváků, kteří ho viděli v kině, ale i na dceru režiséra Jákla a jeho manželky Sofii.

„První slovo, které Sofie řekla, bylo Kajínek, protože jsme tím doma dost žili,“ smál se na párty nominačního večera Českého lva režisér snímku o nejznámějším českém doživotně odsouzeném zločinci. I když malou Sofii film dost oslovil, o porotě lva se to tvrdit nedá.

Kajínek bodoval jen ve dvou kategoriích

Kajínek si vysloužil nominaci jen ve dvou kategoriích – in memoriam Vladimír Dlouhý za nejlepší mužský výkon ve vedlejší roli a Konstantin Lavroněnko v kategorii nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli.

„Ocenění jsou příjemná, ale já to nedělal pro ceny, dělal jsem to pro lidi, a to myslím, že se povedlo. Z těch nominací co jsou, mám opravdu velkou radost,“ mávl nad rozhodnutím porty Jákl.

Jákl se teď těší na další dítě

Má ostatně i jiný důvod k radosti. Jeho manžela Romana Jákl Vítová mu už za čtyři měsíce porodí druhé dítě. „Těším se na to, až nás bude zase víc. Je mi jedno, jestli se narodí holčička nebo kluk, ale už brzo to zjistíme,“ dodal.

Nejvíce nominací si z večera odnes film Radima Špačka Pouta, který obsadil všech 13 kategorií a zvítězil i v kategorii ceny kritiků. Nově udílenou Cenu Magnesia za nejlepší  studentský film si pak odnesl spolu s finanční výhrou 100 tisíc korun Libor Pixa za film Graffititiger.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.