Jiří Korn dnes slaví 60 let - Kolegové se smějí jeho fobii ze špíny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jiří Korn dnes slaví 60 let - Kolegové se smějí jeho fobii ze špíny

Šedesát let by Jiřímu Kornovi málokdo hádal. Stále se snaží udržovat v kondici a vystupuje ostošest.
Šedesát let by Jiřímu Kornovi málokdo hádal. Stále se snaží udržovat v kondici a vystupuje ostošest. (Aha! – Marek Pátek, www.jirikorn.com, ara)

S kulatými narozeninami se v poslední době doslova roztrhl pytel. Za měsíc se chystá velkolepý koncert k sedmdesátinám Karla Gotta a právě dnes slaví šedesátiny další legenda české hudby – Jiří Korn. Zpěvák, tanečník, muzikálová hvězda, herec, mistr republiky v kulečníku a velký milovník golfu ovšem neměl snadný život a zažil i těžké časy.

Kolegové o něm říkají, že je přehnaný detailista a příliš důvěřivý. Obklopuje se prý úzkým kruhem lidí nadaných v různých oborech a nechá se jimi ovlivňovat. Už nějaký ten pátek neobsazuje první místa v anketách Zlatý slavík, TýTý či Grammy, přesto je pořád žádaný a o jeho vystoupení je stále obrovský zájem.

V jeho domě by se mohlo operovat!

Říká se o něm, že prý neumí šetřit. Když se o to pokusí, šetří po desetikorunách a pak utratí desetitisíce. „Je schopen jet deset kilometrů k benzinové pumpě, kde mají benzin o dvacetník na litr levnější, a vzápětí si klidně nechá spálit kompletně vyrobenou sérii krabiček na parfémy, protože mu nevyhovuje její design, a zaplatí výrobu nové série řádově ve statisících,“ svěřil se v jednom rozhovoru manažer Jiřího Korna Jindřich Hefner. „V jeho domě by se mohlo operovat. A to i v garáži. Deset minut před premiérou muzikálu Monte Cristo všichni v zákulisí šílí a zmatkují, jsou nervózní, splašeně pobíhají, a Jirka řeší svůj závažný problém, jak je možné, že má jeden z kostýmů pověšený na ramínku z umělé hmoty, když používá zásadně jen ramínka dřevěná,“ dodal manažer.

Sestra měla problémy s alkoholem a drogami

Muž mnoha tváří, jak se Kornovi často přezdívá, začínal s hudební průpravou jako sólista dětského pěveckého sboru Bohumila Kulínského. Pochází ze čtyř sourozenců, kteří měli hudební, taneční a herecký talent. Je bratrem tanečníka, pedagoga a tanečního mistra Miroslava, tanečnice Tamary a herečky Yvetty, která měla problémy s alkoholem a drogami. Jako zpěvák o sobě dal poprvé vědět v roce 1967 coby drsný šokující rocker, když vystupoval s rockovou skupinou Rebels. Tato kapela ho proslavila, a tak o další nabídky neměl nouze. O čtyři roky později dostal lano od skupiny Olympic, kde však vydržel pouhý rok. Poté nazpíval píseň Yvetta, která se okamžitě stala obrovským hitem. Skladatel Karel Svoboda se kdysi vyjádřil, že se tak stalo hlavně díky Jiřímu Kornovi, neboť jemu samotnému se píseň nezdála zrovna výjimečná. Jiří Korn udivuje také svým pohybovým a tanečním projevem. Největší slávu prožil na konci sedmdesátých let, kdy se těšil obrovské popularitě, o čemž svědčí i úspěch v soutěži Zlatý slavík. V roce 1977, 1979 a 1980 byl bronzový, v roce 1978 dokonce stříbrný!

Žádné manželství mu nevyšlo, zůstal sám

První manželství s Hanou Kornovou mu nevyšlo. „Rozešli jsme se ne moc v dobrém a pak už jsme se nevídali. Moje první manželka už bohužel nežije,“ prozradil v jednom z rozhovorů Korn. S druhou manželkou skončil vztah také rozvodem. „Na rozdíl od toho prvního manželství jsme s Kateřinou zůstali přátelé a občas se vídáme. Řekneme si žhavé novinky a každý pak jde zase po svém,“ uvedl Korn, který se pravidelně stýká i se svými dospívajícími dětmi: Filipem (18) a Kristýnou (17). „Vídáme se co možná nejvíc a trávíme spolu volné chvíle. Občas u mě i přespávají,“ prozradil zpěvák.

Co možná o Jiřím Kornovi nevíte?
  • Módní ikona pro řadu Čechů občas šokuje veřejnost. Na jedné párty jednoho z největších světových serverů s videoklipy zdarma si vzal na hlavu místo klobouku dámská tanga.
  • Jiří Korn na sebe ve slabé chvíli práskl, že to se svým vozem Masserati Qualtroponto jednou na dálnici vytáhl na 300 kilometrů v hodině! „Policisté by mě asi na místě zastřelili,“ dodal k tomu s úsměvem.
  • Se svojí druhou manželkou Kateřinou se seznámil na pracovní schůzce a rychle se do ní zamiloval. „Dostala mě svým smyslem pro humor, a navíc mi i uvařila,“ přiznal Korn.
  • Má vlastní uměleckou agenturu, vlastní parfém a vlastní likér.
  • Jeho zásadou je mít vždycky čisté boty, čisté auto (téměř denně jezdí do myčky) a chodí hodně navoněný.
  • Mezi jeho nejoblíbenější sporty patří: pool billiard, golf, squash a tenis. Rád jezdí na kole a koloběžce, v zimě na lyžích.
  • Oblíbeným jídlem jsou špagety a čínská kuchyně.
Takhle se měnil Jiří Korn

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.