Michal David rozhicoval Lucernu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Michal David rozhicoval Lucernu

Leoš Mareš řádí se svojí sestrou (vlevo)
Leoš Mareš řádí se svojí sestrou (vlevo) (Aha! – Marek Pátek, Karel Kopáč)

PRAHA – Michal David (48) je kouzelník! Ve čtvrtek večer dokázal v narvaném velkém sále pražské Lucerny vrátit čas o dobrých dvacet let! Tři tisíce tři sta platících diváků doslova šílelo při jeho hitech Nonstop, My máme príma rodiče, Colu, pijeme colu, Třetí galaxie, Céčka, sbírá céčka, Poupata, Decibely lásky a další, které zvukový mág Martin Hájek přetransformoval do současné taneční podoby.

Pařil i Leoš Mareš s rodinou!

A Lucerna narvaná lidmi od 15 do 60 let si všechny písně nadšeně prozpěvovala s Davidem! Nechyběl ani moderátor Leoš Mareš s manželkou a sestrou.

Z toho by kritik Jan Rejžek radost určitě neměl! Legendární Lucerna se proměnila v obrovský kotel, který se dostal hned při první písničce Tak ruku mi dej do varu. Diváci si prozpěvovali podle kritiků ty nejpokleslejší socialistické hity, z nichž některé přežily i čtvrt století, zatímco většina recenzenty vychvalovaných písní zapadne po roce či dvou. A všechny texty těch starých fláků, které David proslavil ještě s Kroky Františka Janečka, znali i teenageři. I ti si je nadšeně zpívali a tancovali na ně... „Míšo, Míšo,“ skandoval narvaný sál.

Trsal, zpíval a nadšeně pískal i Leoš Mareš! Jeho sestra slavila osmnáctiny, a tak jí přímo z jeviště Michal David i pogratuloval.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Koncert si nenechalo ujít ani čtyřicet tisíc lidí, kteří jej sledovali na internetu. Celou show totiž živě přenášel »novácký« server tn.cz. Ten ovšem toto přetížení nečekal a v polovině koncertu zkolaboval. Po krátkém výpadku ale běžel i s Davidovými hity dál. Mezi hosty se představila Kleopatra Monika Absolonová, skupina pěti holčiček, které si říkají 5 angels, dvě sexy houslistky Femme 2 fatal nebo Iveta Bartošová v podivném kostýmu připomínající víc než rockerku kurtyzánu. Jejímu zpěvu navíc nebylo vůbec rozumět a místy tahal pořádně za uši.

Nejméně do konceptu diskotékové show, který vycházel z Davidova nejnovějšího alba nazvaného Disco 2008! plného cover verzí jeho největších hitů, zapadl italský zpěvák Drupi. Ten se svou kapelou zvolil rockový repertoár. Mimo křtu nového alba dostal Michal David i platinovou desku za prodej předchozího disku.

Včera odletěl David do daleké ciziny na utajovanou dovolenou a domů se vrátí až koncem měsíce, kdy se na knihkupeckých pultech objeví kniha jeho příhod a vzpomínek Život nonstop. „Bude v ní i pár pikošek,“ naznačil David, že bulvární média budou mít zase o čem psát.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.