Švejka zachvátil stres! Premiéru dostal Sobotka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Švejka zachvátil stres! Premiéru dostal Sobotka!

Zatímco Martin Sobotka (vlevo) se v premiéře objeví jako Švejk, místo Jiřího Krytináře (vpravo) si Trpasličí kurvu a Pepka Vyskoče zahraje Michal Tůma.
Zatímco Martin Sobotka (vlevo) se v premiéře objeví jako Švejk, místo Jiřího Krytináře (vpravo) si Trpasličí kurvu a Pepka Vyskoče zahraje Michal Tůma.

PRAHA – Premiéra Švejka, muzikálového přepracování stejnojmenného románu Jaroslava Haška, je za dveřmi. A realizační tým včetně režiséra Václava Postráneckého (65) je zachvácen panikou.


Kvůli technickým problémům mají skluz ve zkoušení – ohrozí to snad premiéru?!

„Tahle budova je určena komerčním účelům, takže se potýkáme s technickými problémy, které musíme vyřešit ve velmi krátké době, abychom tu premiéru 6. listopadu stihli kvalitně nazkoušet,“ řekl Postránecký. „Například včera jsme nemohli zkoušet, protože je tu neustále někdo v pronájmu a není volné jeviště. Navíc tým lidí, který máme společný s Divadlem Broadway, se teď musel kvůli premiéře muzikálu Adéla ještě nevečeřela víc soustředit na ně než na nás. Opravdu je to velký tlak,“ uzavřel režisér.

Na tiskové konferenci k muzikálu také bylo včera odtajněno, kdo si na premiéře zahraje titulní roli Švejka. „Rozhodl jsem se pro Martina Sobotku. I Dalibor Gondík to hraje skvěle, ale Martin je víc odolný proti stresu. Ten tlak je obrovský a myslím, že pan Gondík je víc citlivý a křehký. Stres zvládá hůř,“ objasnil Postránecký.

Zklamání však čekalo na Jiřího Krytináře, místo něho si totiž premiéru v roli Pepka Vyskoče a Trpasličí kurvy střihne kolega Michal Tůma. „Mrzí mě to, už kvůli dceři, která moje úspěchy sleduje. Kliknutím zvětšeteČekal jsem, že když mi nenechají hrát premiéru muzikálu Adéla ještě nevečeřela, nechají mě hrát premiéru Švejka, a tu nakonec taky ne,“ postěžoval si Krytinář. „Nevím, jak je to možný, nejspíš je to osobní a někdo mě tu nemá rád,“ řekl a dodal, že nezabrala ani přímluva samotného Postráneckého. „Tohle si rozhoduje vedení divadla a těm se asi nezdám,“ uzavřel zklamaně Krytinář. V premiérovém obsazení si dále zahrají Ladislav Frej, Vilém Čok, Jan Rosák, Vladimír Kratina nebo Lukáš Vaculík.


Autor: LUCIE ČEVELOVÁ
Foto Aha! – Alexandr Malachovský

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.