Romana Vítová: Pionýra mi naši zakázali… Teď si to vynahradím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Romana Vítová: Pionýra mi naši zakázali… Teď si to vynahradím!

Pionýrský šátek – jeho tři cípy vyjadřují sepětí tří generací podílejících se na vybudování socialismu a komunismu – pionýrů, svazáků a komunistů.
Pionýrský šátek – jeho tři cípy vyjadřují sepětí tří generací podílejících se na vybudování socialismu a komunismu – pionýrů, svazáků a komunistů. (: Jan HRUŠKA)

Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak... Tak takhle nějak vítala »primácká« rosnička Romana Vítová (28) příchozí »soudružky a soudruhy« na čtvrté filmařské párty, kterou v prostorách MMC Universe pořádala společnost J.B.J FILM jejího přítele Petra Jákla (31) a Barrandov Productions.

● Slavní vzpomínali na staré časy
● Navlékli si uniformy i pionýrské kroje
● A kaviár zapíjeli vodkou

Pionýrské plameny – Plamen bystrosti a Plamen vytrvalosti.

Nášivka (nahoře), na které byl název pionýrské skupiny a město, kde oddíl působil.

Znak PO SSM – je na něm zobrazena státní vlajka, kniha a tři plameny, které symbolicky vyjadřují lásku k vlasti, touhu po poznání a sepětí tří generací.

Dvě hvězdy - Toto označení mohl nosit pouze ten, kdo byl předsedou pionýrského oddílu. A to už byla nějaká šarže.....

Pionýři, vojenské uniformy, propagační materiály, vlajky, ale hlavně staré, téměř už zapomenuté tradice byly hlavními atributy akce, kde se oslavoval Svátek práce. Přítomné večerem provázela právě Romana, přestrojená za konferenciérku Armádního uměleckého souboru Víta Nejedlého, které neuvěřitelným způsobem sekundoval herec Roman Skamene. Roli generála zahrál naprosto přesvědčivě. Jak by také ne. V zeleném stejnokroji se totiž objevil coby major Borovička ve fi lmu Tankový prapor. Jako vzorní pionýři na pódiu stáli čestnou stráž bývalí VyVolení Wendy Zapletalová a Martin Horák.

Půvabná rosnička v průběhu večera odložila vojenský mundúr a převlékla se do nefalšované pionýrské košile. A kdo že tuhle párty vymyslel? „S tímhle šíleně úžasným nápadem přišel »soudruh« Jákl a nás velmi potěšilo, že se dostavilo tolik pionýrů, svazáků, vojenských hodnostářů a žen míru. Já jsem se kvůli tomu dokonce naučila pionýrský slib a heslo. Sice jsem do Pionýra nechodila, protože mi to rodiče zakázali, ale něco málo o tomhle »sdružení« vím,“ smála se Romana. Velkolepá oslava byla završena bohatým rautem v podobě tradičných sovětských pochoutek v podobě kaviáru, pelmení a dalších vybraných lahůdek a samozřejmě nechyběla ani ruská vodka.

7.5.2006

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.