Kate & William po porodu: Sladký život malého prince! Co všechno ho čeká? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kate & William po porodu: Sladký život malého prince! Co všechno ho čeká?

Novorozené princátko s pyšnými rodiči.
Novorozené princátko s pyšnými rodiči. (Reuters, Profimedia.cz, ČTK)

Půjde-li vše podle očekávání, králem se právě narozený syn prince Williama nestane. Spíš by měl být oporou svému bratru Georgovi, který by měl jednou zdědit trůn.

Britská monarchie není jen o panovníkovi, mladší sourozenci nejsou pouhou »zálohou«. Mají za úkol reprezentovat zemi doma i ve světě, působí v diplomacii, armádě, charitě, sportu… Mohou si ovšem zvolit i vlastní povolání, nebude-li kolidovat s rodinnými povinnostmi. Ale nemusí, od královny princové dostávají na živobytí statisíce liber ročně.

Opora pro krále

Královské ratolesti mají na jednu stranu na růžích ustláno, zároveň si ale »slíznou« spoustu nepříjemností a povinností, jsou od narození celebritami, které nesmějí zlobit, musejí reprezentovat.

„Jednou z nevýhod královské rodiny je, že žijete v akváriu,“ konstatuje historička Judith Rowbotham. „Kdykoli vás můžou vylovit a postavit před lidi a média. Ale máte podporu rodiny kolem sebe.“

Právě specifické postavení komplikuje vztahy králů i princů s obyčejnějšími lidmi – o to bližší si musí být s nejbližšími příbuznými. „Je úžasné, jak blízcí si jsme,“ vyjádřil se princ Harry o vztahu k Williamovi. „Samozřejmě i kvůli smrti naší matky, ale zkrátka si navzájem rozumíme, můžeme se bavit o čemkoli.“

Podobně dobré vztahy prý mají královnini čtyři potomci, navzdory daleko většímu věkovému rozestupu: Charlese (71) dělí od nejmladšího Edwarda (54) přes 16 let. „Myslím, že spolu vycházíme dost dobře, a to v mnohých rodinách není tak samozřejmé,“ líčí jejich sestra, princezna Anne (67).

Podle prababičky Alžběty se Charlotte stará o staršího brášku spíš než naopak, což potvrzuje i Kate. Sestřička je prý »šéf«, ovšem klape jim to výborně. Uvidíme, jak se to změní s mladším bráškou.

Dětství v bavlnce

A jak bude maličký princ vyrůstat? Na prostředí si jistě stěžovat nemůže. Aktuálně vévoda z Cambridge s rodinou pobývá v Kensingtonském paláci u centra Londýna, což je tradiční rezidence pro členy královské rodiny. William s Catherine, Georgem, Charlotte a teď i novým přírůstkem mají v paláci byt č. 1A. Tedy byt – čtyři patra s dvacítkou místností. Bydlívala tam princezna Margaret (†71), Alžbětina sestra. William a Harry vyrůstali s Dianou a Charlesem v bytě č. 8 na druhé straně budovy.

V malém domku u paláce nyní bydlí Harry se snoubenkou Meghan, v dalších bytech pak i jiní blízcí příbuzní.

Kromě londýnské rezidence rodina Cambridgových ráda pobývá na venkově, ve východoanglickém hrabství Norfolk. Jako svatební dar jim královna dala venkovské sídlo Anmer Hall z 18. století, tři kilometry od její rezidence Sandringham Estate.
Většinu času tam trávili od narození Charlotte, William totiž v Norfolku létal se záchranářským vrtulníkem. V létě se ale zase vrátili do Londýna, kde dali George do školy. Jezdit tam ovšem budou jistě každou zimu, Alžběta tráví v Norfolku každou zimu a její rodina za ní jezdí na Vánoce. A vítáni jsou samozřejmě i u rodičů Middletonových v Berkshire.

Pohádková chůva

Na starosti by nové miminko měla mít opět španělská chůva Maria Borrallo (47), absolventka »harvardu pro chůvy«. Už má zkušenosti s Georgem i Charlotte a s Kate si prý docela sedly. Navíc už má trochu víc času: George v září nastoupil do přípravného ročníku školy a Charlotte chodí od ledna do jeslí.

Vzdělání a výchovu královská rodina nepodceňuje. George chodil do speciálních jeslí typu Montessori, nyní je na elitní Škole Thomassových. Rok tam vyjde na půl milionu Kč, ale kromě klasických předmětů dostane i nóbl vychování či třeba základy baletu, golfu nebo šermu. „Jedno dítě tam dělalo trošku problémy, ulevilo se mi, že ne to moje,“ komentoval William první synkův školní den.

„Tradiční jesle, jež usilují udržet si svůj étos vysokého standardu, výtečnosti a dobrých mravů,“ popisuje se zase na webu ústav, kam začala chodit Charlotte. Stojí 420 tisíc Kč ročně.

Snad bude mít malý princ rád cestování, protože Charlotte už s rodiči stihla navštívit Kanadu, Polsko či Německo, George navíc ještě Austrálii a Nový Zéland.

Hračky a zábava

Vzhledem k oblibě královské rodiny, ale také diplomatickým povinnostem dalších zemí či snaze firem se zviditelnit, dostává královská drobotina velkou spoustu dárků. Vidí z nich ale jen zlomeček – rodiče je nechtějí rozmazlovat. Většina hraček tak putuje na charitu. A alespoň prozatím Kate a William nedávají prckům do rukou žádné mobily a elektroniku – to jsou »hračky pro mámu a tátu«. George má v oblibě klasiku jako letadýlka, traktory či policejní autíčka, Charlotte radši koně (opravdové, ne houpací) a tanec, a dokonce už ji prý baví tenis. „Zato George chce jen mlátit do míčku,“ svěřila se Kate o svém neúspěšném pokusu ho hru naučit.

Bude to Artuš?

A jaké jméno jeho královská Výsost dostane? Nejvíce lidé sázejí na Arthura, sázkové kanceláře na něj včera měly kurz ani ne 2:1. Ví to i princ William: „To je Arthur,“ zvolal, když se předevčírem objevil před porodnicí. Ukazoval ovšem do davu fotografů, a to na Arthura Edwardse (77), zasloužilého královského zpravodaje deníku The Sun. Ostatně ten si sám také na své jméno vsadil deset liber (290 Kč).

„Je to klasické královské jméno, jako prostřední ho mají princové Charles i William a bylo to první jméno královnina otce Jiřího VI. Na Arthura jsem si vsadil, i když se narodil George, tak snad to vyjde nyní,“ směje se novinář. Mimochodem, anglicky se Arthur jmenoval i bájný Artuš, jenž v legendě sjednotil Anglii.

Dalšími očekávanými jmény jsou klasiky jako James, Albert a Philip, které se všechny objevují ve jménech blízkých příbuzných nového prince. Stejně jako oni, jistě i on dostane aspoň tři jména. „Však se to dozvíte brzy,“ odrážel dotazy William. Možná už dnes? Za několik málo měsíců čeká miminko i anglikánský křest.

Symbolika rudo-bílých šatů vévodkyně Kate: Vzdala holt Svatému Jiří nebo Lady Dianě?

Jen pár hodin po porodu vyrazila bezchybně vypadající vévodkyně Kate do světa v nádherných červených šatech s bílým krajkovým límečkem. Vybrala si tento rudo-bílý outfit od své dvorní návrhářky Jenny Packham na počest patrona Anglie, Svatého Jiří, nebo tak vzdala holt své zesnulé tchyni Dianě (†36)?

Celý svět si nyní láme hlavu, jaká symbolika stojí za volbou prvního poporodního outfitu Kate. Červená a bílá barva jsou barvami Svatého Jiří, který zrovna v den porodu (na rozdíl od Česka) v Anglii slavil svátek. Právě on je, stejně jako pro Čechy Svatý Václav, patronem Anglie.

Podobný outfit ale také oblékla v roce 1984 princezna z Walesu, když si ze stejné porodnice odnášela novorozeného prince Harryho (33). Diana se tehdy oblekla do kabátku od návrháře Jan van Veldena, který doplnila bílou blůzkou s límečkem.
Šaty od Jenny Packham Kate do nemocnice přinesla jen chvíli po porodu její stylistka Natasha Archer, která už od zasnoubení s princem William plánuje každý její outfit. Volba na poporodní šaty od Jenny Packham padla už potřetí, rudá barva ale hrála prim poprvé. Po narození prince George to byly světle modré s puntíky, po princezně Charlote zase květované do žluta. I nyní se očekává, že červené šaty postihne tzv. Kate Effect, tedy že podobné šaty zmizí z regálů kosmickou rychlostí.

Po narození princezny Charlotte například stoupl prodej květovaných šatů na eBay o 208 procent! Prodej bílých zavinovaček, do kterých byli novorození následovníci trůnu zabaleni, zase stoupl o 139 procent!

Princ George (4) se fotografů ještě bojí, ale...Charlotte (2) je rozená princezna!

Podívat se na svého novorozeného bratříčka spěchali i princ George (4) a princezna Charlotte (2), kteří jeho příchod na svět očekávali snad ještě netrpělivěji než celá monarchie.

Rovnou ze školy je do porodnice přivedl princ William (35). Charlotte do ulice napakované novináři a fotografy nakráčela jako sebevědomá dáma. Skoro to vypadalo, že si mediální pozornost užívá. Zatímco mávala a na všechny strany a rozdávala úsměvy jako rozená princezna, George stydlivě klopil zrak a vypadalo to, že by se dotěrným fotografům nejradši úplně vyhnul.

Obě děti byly oblečené jako ze škatulky. George se nestihl vysvléct ze školní uniformy a princezna oblékla šaty od značky Little Alice London za 1252 korun. Později vévodkyně Kate společně s miminkem a princem Williamem odjeli z porodnice do Kensingtonského paláce. U odjezdu už Charlotte i George chyběli.

William: Budu mít trojitou radost!

Když princ William odváděl svou ženu do auta, aby ji i novorozeného prince ochránil před silným větrem, stihl ještě zavtipkovat s novináři. „Teď budu mít trojitou starost,“ zasmál se.

Více informací o miminku najdete ZDE!

William a Kate představili třetího potomka! 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
christina4...@...
9. 5. 2018 • 07:19

Ahoj, drahoušku, já jsem Kristen Marie Griest vojenský Lady United State, chci si s tebou založit vzájemné přátelství. Představím se lépe a pošlu ti fotku, jakmile obdržím poštu. Děkuji vám a pozdravům. Kristen Marie Griest.Reply na tento příspěvek s touto adresou (kristenmarie450@gmail.com) rychleji reagovat na lepší řešení prostřednictvím své e-mailové adresy výše a níže, odkazuje na všechny vaše lidi Jsou šťastní a zůstávají v kontaktu! S pozdravem, E-mail: kristenmarie450@gmail.com        Capt.Kristen Marie Griest

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.