Ester čeká kvalifikace na prkně: Přísný dozor Ledeckých! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ester čeká kvalifikace na prkně: Přísný dozor Ledeckých!

Ester rodiče podporují jak jen mohou...také si ji rádi zkontrolují.
Ester rodiče podporují jak jen mohou...také si ji rádi zkontrolují.  (Foto ara)

Cesta za druhým zlatem začíná. V noci na zítřek čeká Ester Ledeckou (22) kvalifikace paralelního obřího slalomu na prkně. V sobotu pak samotný závod. Dobrá zpráva – olympijská šampionka je ve výtečném rozpoložení!

Nečekaný triumf na lyžích v super-G prý Ester hodil do skvělé nálady. „Byla z ní cítit pozitivní energie, snad ještě o něco větší než obvykle. Energie z ní doslova sršela,“ prohlásil po včerejším tréninku její snowboardový trenér Justin Reiter.

Z české hrdinky prý spadl tlak, který na ni hodilo sedm triumfů v posledních osmi podnicích Světového poháru. „Zlato je buď zátěž na krku, nebo vám dodá křídla. Ona už jedno má a cokoli dalšího je bonus. Užijeme si to,“ je si jist americký kouč, podle nějž sobotní senzační vítězství Ester vzbudilo v USA velký obdiv. „Řekl bych, že u nás v Americe je zhruba deset milionů lyžařů a snowboarďáků, čili získala deset milionů nových fanoušků.“

Pod dohledem mámy

Na prkně včera Ester Ledecká strávila čtyři hodiny. Dohlížel na ni nejen kouč Justin Reiter, ale i oba rodiče Janek se Zuzanou.

Maminka kopírovala dráhu dcery. Nejen, aby měla pod kontrolou její jízdu, ale také aby lyžemi stahovala rozbitou trať.

„Vyzkoušela jsem si sjezdovku. Pracujeme na přehození z lyží na snowboard. Včera to ještě nebylo ono, ale dneska už Justin chválil a vypadá to dobře,“ citoval Ledeckou její manažer Viktor Valta.

Podle Reitera je kopec pěkný a dlouhý. „To je pro Ester dobré. Moc se nám líbí, sníh bude těžký, agresivní, tím pádem to bude hodně podobné našim tréninkům v Coloradu. Teď se budou hodně hodit.“

Přidává si dávky

Zatímco většina snowboardistek usedla po ježdění k obědu, česká závodnice skočila na rotoped a teprve potom ke stolu. Odpoledne ještě cvičí na pokoji na podložce s vlastní vahou, na míčích i s natahovacími gumami.

„Dělá všechno jako na každém jiném závodě. Je to pro ni důležité, na tenhle snowboardový závod se připravuje celou kariéru. Byla by škoda nějak narušit přípravu, na kterou je zvyklá,“ podotýká manažer Valta.

 Ester Ledecká na muzikálu svého otce. Co si o jeho písničkách myslí? 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.