Neznámý osud syna Vinkláře: ŽIVOŘIL JAKO OBĚDÁŘ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Neznámý osud syna Vinkláře: ŽIVOŘIL JAKO OBĚDÁŘ!

Adam Vinklář nejde ve stopách svého slavného tatínka.
Adam Vinklář nejde ve stopách svého slavného tatínka. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, Jiří Černohorský, reprofoto ČT a receptář Prima nápadů, ČTK, repro z knihy "Pokus o kus pravdy", archiv)

Přestože by se moc rád živil jako herec, ve šlépějích svého otce Josefa Vinkláře (†76) nešel. Adam Vinklář (44) se vyučil truhlářem, práci s dřevem a firmu na podlahy opustil. A často prázdná kapsa ho donutila i taxikařit, hasit... Naposledy rozvážel fastfood a potraviny všeho druhu a teď prodává auta.

„Syn právě podepsal smlouvu. Bude prodávat auta. A myslím, že v tom bude dobrý. Má vystupování po tátovi a stejně jako on dokáže z jalový krávy vymámit tele,“ řekla deníku Aha! Adamova matka Ivanka Devátá (82), která si jeho otce Vinkláře vzala dokonce dvakrát.

Neměl ani korunu

Podle Deváté je Adam nesmírně pracovitý a manuálně zručný, zatím se mu ale moc nevedlo. „Často neměl ani korunu. A teď ta práce, když rozvážel fastfood a potom to zboží všeho druhu, byla ubíjející. Vstával v pět ráno, domů se dostal kolem osmý večer a šel rovnou spát,“ komentovala herečka a spisovatelka. Jako prodavač automobilů bude mít prý dlouhé a krátké týdny. „Takže mu zbyde čas i na rybaření a houbaření,“ podotkla Devátá.

Protekci nechtěl

Adam podle ní odjakživa toužil po herectví. Na DAMU ale nešel, protože by prý potřeboval tátovu protekci, kterou z duše nenáviděl. Střihl si už ale epizodní role v seriálech Velmi křehké vztahy, Dokonalý svět a naposledy v Kameňáku 4, kde hrál tělocvikáře. „Adam je takový příležitostný herec. Teď mu nabídli famáci velkou roli v jednom takovém filmu. Šel na casting a uvidíme,“ dodala máma Ivanka.

Adam Vinklář (44)

Syn Ivanky Deváté (82) a Josefa Vinkláře (†76)

Vinklářův syn se už stihl oženit i rozvést. Z manželství má dva kluky – Pepina, který se živí jako kuchař, a Adama, jenž se chystá teprve na studia. „Rozvedl se, protože se šíleně zamiloval. Žili spolu ale šest let a teď je Adam sám,“ prozradila Aha! Ivanka. Za Adama i za svého staršího syna z prvního manželství Marka je ale moc šťastná. „Starají se o mě tak, až žasnu,“ svěřila se Devátá, která loni prodělala rakovinu tlustého střeva.

Adamovi nevlastní bratři

Marek Hlavica (56)

Syn Ivanky Deváté (82) a herce Miloše Hlavici (†81)

Je novinář, odborník na komunikaci a hudebník. Pracoval v časopise Mladý svět jako redaktor. V roce 1990 odjel na stáž do časopisu Rolling Stone v New Yorku, kde získal zkušenosti ve světě mediálního obchodu. Ty pak zúročil v nově vytvořené pozici obchodního ředitele společnosti Mladý svět a nakonec jako ředitel. Nyní se věnuje marketingu a reklamě.

Jakub Vinklář (63)

Syn herečky Jany Dítětové (†65) a Josefa Vinkláře (†76)

Jakub je malíř, přestože zdědil geny i hlas po tátovi. Touhu po divadle ale nikoliv. „Jsem malíř v invalidním důchodu. Jsem introvert, což se vylučuje s herectvím. Herec musí mít touhu exhibovat, což já nemám. Ale taky jsem si vlastně vzal dvakrát jednu ženu, stejně jako táta,“ říká Jakub.

Na video s Josem Vinklářem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
defakto
23. 1. 2018 • 09:13

... staré bábě Deváté vyhovuje , že její synové nemají ženské a své vlastní rodiny a starají se hlavně o ní . ... a její syn Adam je podobný hlavně své matce , po svém otci je akorát tlustý a zavalitý.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.