Poslední přání Novotné (†49): Žalem zlomení rodiče pod tlakem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Poslední přání Novotné (†49): Žalem zlomení rodiče pod tlakem

Poslední rozloučení s tenistkou proběhne v pondělí 27. listopadu od 12:30 hodin.
Poslední rozloučení s tenistkou proběhne v pondělí 27. listopadu od 12:30 hodin. (Foto: ČTK, Martin Sekanina, Pavel Mazáč)

Nejhorší věc, která vůbec může rodiče potkat, je smrt dítěte. S touto situací si teď procházejí rodiče slavné tenistky Jany Novotné (†49). Rodiče Jany museli po její smrti najít sílu a udělat bolestné rozhodnutí.

Libuše (75) a František (75) se o Janu Novotnou starali do poslední chvíle, byli ji nejblíže, když odcházela z tohoto světa. Radost z velkých výher, kterou rodiče s Janou sdíleli, teď vystřídal žal a smutek. V posledních týdnech, ale věděli, že Jany konec se blíží. „Její stav neposkytoval žádnou šanci na trvalé uzdravení. Všichni jsme doufali a věřili v zázrak, který se nestal,“ řekl rodinný přítel a český lékař Rom Kostřica pro Blesk.

Slavná tenistka byla velmi silný člověk a se zákeřnou nemocí se hrdinně prala v soukromí. Kamarády, kteří o rakovině věděli, nechtěla obtěžovat a nerada o svém zdravotním stavu mluvila. „Mluvily jsme spolu o všem možném. Jen o té nemoci se nechtěla bavit,“ vzpomínala její bývalá parťačka Helena Suková. Při rozhovorech mezi Janou a rodiči došla řeč i na poslední rozloučení. „Abych pravdu řekla, Janička si v žádném případě nepřála nějaký velký pohřeb. Chtěla, abychom se s ní rozloučili v rodinném kruhu, nejlépe i mimo Brno,“ řekla maminka Libuše Novotná pro Blesk. Rodiče a bratr wimbledonské šampionky z roku 1998 se rozhodli, že poslední rozloučení proběhne trochu jinak, než si Jana přála. „Protože je velmi mnoho kamarádů, kteří si přejí se s Janou rozloučit, tak jsme jako rodina nakonec svolili k pohřbu v brněnském krematoriu,“ řekla Jany maminka Libuše Blesku.  

Bývalá parťačka Helena Suková o smrti Jany Novotné:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.