Pirk na vizitě v Modrém kódu: Dalo by se tam operovat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pirk na vizitě v Modrém kódu: Dalo by se tam operovat?

Uznávaný kardiochirurg profesor MUDr. Jan Pirk si prošel kompletní ateliéry.
Uznávaný kardiochirurg profesor MUDr. Jan Pirk si prošel kompletní ateliéry. ( Foto FTV Prima)

Děsivé úrazy, dramatické operace, litry krve! Vše, co je v Modrém kódu fikce, odpovídá věrohodně realitě. A to platí podle profesora Jana Pirka (69) dokonce i o vybavení seriálové nemocnice Rubava. Kdyby byl Marek Němec (36) skutečný doktor, mohl by operovat. Má to jeden háček...

„První dojem je super, takhle by to opravdu mělo vypadat,“ svěřil po vstupu do ateliéru vyhlášený kardiochirurg v reportáži pro včerejší Top star. „Prostorově to odpovídá, monitor tady je, infuzní pumpa, dýchací přístroj anesteziologický tady je, osvětlení, takže dobrý,“ pochválil ateliéry. Ale ne každá místnost by od něj dostala jedničku. „Je to trochu staromódní, protože dneska ty umývárny mají bezdotykové baterie,“ vytkl známý operatér nedostatek.

Přestože prý ateliér nesplňuje kvůli klimatizaci hygienické podmínky, s vybavením, které má Němec jako doktor David Hofbauer a jeho tým k dispozici, by se prý operovat dalo. Modrý kód se vysílá dnes večer na Primě.

Na video s Pirkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.