Duo Eva a Vašek: Vydělávají si v Americe rukama! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Duo Eva a Vašek: Vydělávají si v Americe rukama!

Páni, Eva uprostřed dělníků v třídírně pilulek. A pracuje! Ve skutečnosti jde o fikci v reklamě na fabriku na třídicí stroje.
Páni, Eva uprostřed dělníků v třídírně pilulek. A pracuje! Ve skutečnosti jde o fikci v reklamě na fabriku na třídicí stroje. (Foto pro Aha!: Vašek Ševčík)

Každý rok odlétají jako ptáci na zimu do teplých krajin. Do Austrálie, nebo do USA; letos zvolili již poněkolikáté Floridu. Populární duo Eva (46) a Vašek (63) je za mořem spokojené, zvláště pak Eva. Letos konečně získala umělecké vízum a může za velkou louží i vystupovat. Jenže pracovala manuálně! S dělníky »u pásu« ve fabrice.

Eva třídila »tablety na hubnutí«
A dolary vydělávala opravdu tvrdě! Oblékla montérky, dostala gumové rukavice a zasedla s dělníky k jednomu stolu. Házela do plastových piksel mrňavé prášky, a ještě si u toho zpívala. Ale žádná levá, měla pracovní povolení. Ve skutečnosti mohla jen zpívat, má licenci pro umělecké vystupování. Jenže v rámci reklamy a hudebního klipu na plnící stroj Balpak skutečně makala v dělnické profesi. Třídila pilulky ve firmě krajana Pavla Balcara. Je to zvláštní pohled, jak interpretka Bílé orchideje, populární zpěvačka, třídí prášky…



Váhu si drží, ale musí se víc hýbat
Není bez zajímavosti, že třídí i tabletky na hubnutí. Před odletem do USA byli totiž Eva s Vaškem po úspěšné dietě dohromady o padesát kilo lehčí a váhu si prý drží i na Floridě. „Ano, je to tak. Už během diety jsme se naučili, co a jak dál po jejím ukončení. Jsou tady četné nástrahy hlavně v pozváních na různé steaky a grilovačky. A i když si potom dáte oraz, pořád se musíte vážit, a hlavně hýbat,“ komentuje věčný souboj s váhou Vašek a zároveň dodává, že doma je to mnohem snazší. Tam si zkrátka uvaří zdravě podle pokynů instruktorů diety. Výhodou Floridy je prý zase snadno dostupná kvalitní zelenina i ovoce, a také slunce, moře a rovné silnice pro jízdní kola.

Každou zimu za teplem a angličtinou
Jak dlouho tráví zimy v zahraničí a proč si pro své pobyty vybrali právě Austrálii a USA, vysvětluje Vašek: „Začalo to v roce 2005. Tenkrát jsme se dohodli, že se bude naše dcera učit cizí jazyk, a rozhodli jsme se pro angličtinu. Protože zimní období bylo u nás pro vystupování a cestování dost složité, zredukovali jsme kalendář a řekli si, že využijeme zimu jinak,“ Začali proto navštěvovat části planety, kde je v tomto období léto a rodným jazykem je angličtina. Vyšla jim Austrálie a USA. Nakonec i po ekonomické stránce zvítězila Florida, a tak se postupně zabydleli právě tam. „Dcera mluví dvěma jazyky stejně jako mateřským a Eva se učí rovněž velice dobře. Florida pro nás znamená slunce, teplo, moře, přátele a pohodu. A také čas na sebevzdělávání,“ vysvětluje Vašek.

Život jako jedna velká dovolená
Málokdo si uvědomuje, že Eva s Vaškem nelétali do USA s cílem vystupovat. Mnoho let to zkrátka ani nešlo. „Pokud sem chcete létat, tak to zkrátka není možné. Nemáte-li pracovní povolení, tak se vám může lehce stát, že vás naloží a šup do Evropy. A se zákazem na 99 roků. Tak jsme nehráli a žili jsme si tu jako doma, jen bez vystupování. Až letos se to konečně změnilo,“ komentuje jeden z již vyřešených problémů Vašek. „Myslím, že když napíšete, že celý náš život je jako jedna velká dovolená, tak tomu spousta lidí neuvěří. Já jsem přestal chodit do práce v roce 1995 a od té doby si jenom hraji. Eva do práce nechodila nikdy, ta si jenom zpívá. Že to takto máme, považujeme oba za velké štěstí,“ dodává starší z populárního dua.

Eva už může koncertovat v USA
Zlom s problémem veřejného vystupování nastal až letos v lednu, kdy Eva Adams (Eva Ševčíková) obdržela umělecké vízum na hudební produkce.  Od toho data vystupuje v USA zhruba 3x týdně. „To nám zajišťuje, že nemusíme spotřebovávat prostředky uložené na důchod v ČR a nemusíme se příliš bát, co bude, až nebude,“ říká spokojený manžel Vašek Ševčík, který si pobyt na Floridě pochvaluje. Neovlivnila ho prý ani volba nového amerického prezidenta. „Žádnou zvláštní změnu tu nepozorujeme. Většina lidí je ráda, že vyhrál volby právě Donald Trump, ale mají strach, že to neunese. Jde proti němu velká řada nepřátel a pomluv. To je ostatně po celém světě stejné,“ vysvětluje Vašek.

Eva zpívá mnoha jazyky
To, že po dlouhých letech dostala Eva umělecké vízum a může hrát a zpívat ve Spojených státech, bere Vašek jako dárek a zároveň i jako závazek. „Rozhodně mě nikdy nenapadlo, že budeme mít možnost hrát Američanům v jejich jazyce. Když přijdou a ptají se Evy Adams, odkud je, když hovoří a zpívá anglicky a zpívá ještě německy, španělsky, polsky, chorvatsky a italsky, je to výzva. To vše nám umožnily cesty do zahraničí, kde jsme s písničkami strávili od roku 1990 velikou část našeho života,“ říká Vašek Ševčík. Bez takto získaných zkušeností by prý už asi nehráli ani doma. V USA zůstávají ještě do poloviny dubna a pak hurá domů. Na příští rok už ovšem mají podepsané smlouvy.Foto pro Aha!

Eva se trhla od Vaška! Teď je sólo, zhubla, a je z ní velká kočka! Podívejte se na video!

Video se připravuje ...




Přečtěte si
zzapp
28. 3. 2017 • 20:50

ampli.... Šašci jsou oba dva, E.va i Vaš.ek, jeden větší než druhej, tak ať si jejich "kvalitní" produkce užije i zahraničí...

dandova
27. 3. 2017 • 11:59

ellenic
26. 3. 2017 • 22:12

bursik Také si na to pamatuji, hrůza . Na ně bych nešla, ani kdybych musela. Tenhle druh muziky mi nic neříká. Pustím si Mike Oldfielda, Yanniho, Il Divo, Celtic Woman a další spousta interpretů. Něco ze současné populární hudby naší i zahraniční a je mi fajn .

vigela
26. 3. 2017 • 20:22

To je něco. Eva dělala rukama. V reklamě. A zpívá v mnoha jazycích. To ještě neznamená, že je umí. Zpívat v cizím jazyce je snazší, než mluvit (nemám na mysli kvalitu zpěvu). Jinak ať si trhnou. Nemám je ráda.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.