Wolfová s mámou Filipovskou: Přišly o vilu po dědovi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Wolfová s mámou Filipovskou: Přišly o vilu po dědovi?

Matka Pavlína Filipovská a dcera Pavlína Wolfová.
Matka Pavlína Filipovská a dcera Pavlína Wolfová. (Foto Aha! – Martin Hykl)

Překvapení v pořadu Můžu dál?. Novinářka Pavlína Wolfová (45) uvítala moderátora Aleše Cibulku (39) v bytě na pražských Vinohradech. Strašnická vila po slavném dědečkovi Františkovi Filipovském (†86) už rodině nepatří...

Dům se zahradou, který je jen coby kamenem dohodil od populární »Růžovky« ze seriálové Ordinace, je podle katastru v majetku exmanžela hercovy vnučky Pavlíny Jana Bubeníka (48). Bývalý studentský aktivista a dnes podnikatel tady má dokonce sídlo firmy. Vlastníkem vily po oblíbeném představiteli Mrázka z Hříšných lidí města pražského se stal už v roce 2001. Přitom tady ještě před třemi lety žila s manželem Lubomírem Trávníčkem (60) i Františkova dcera – herečka Pavlína Filipovská (75). Měli v patře »výměnek«. Pak se odstěhovali do bytu 3 plus 1 v Dolních Měcholupech.

Proč hercovi potomci opustili lokalitu, kterou měli rádi? Vždyť o vile řekl kdysi Filipovskému spisovatel a přítel František Kožík (†95), jenž žil nedaleko, a útočiště tu našel taky Filipovského seriálový »nadřízený« rada Vacátko, tedy Jaroslav Marvan (†73).

Bývalá majitelka vily Pavlína Filipovská byla na odpověď hodně skoupá: „Omlouvám se, ale nebudu o tom mluvit.“  Podle pamětníků chtěl Bubeník napřed jen dům. „Oslovil Pavlínu a Lubomíra kvůli baráku. Chtěl ho koupit. Hodně na ně tlačil. Pak projevil zájem i o dceru,“ tvrdí dobře informovaný zdroj z blízkého okolí. Manželství ale bohužel skončilo špatně. Jan a Pavlína spolu byli sotva pět let, ze vztahu mají dvě děti. „Rozvod je prohra,“ přiznala nedávno Pavlína Wolfová. „Nikomu to nelichotí,“ dodala.

Vězni u Castra
Jan Bubeník a bývalý ministr Ivan Pilip (53) strávili před 16 lety 25 dnů v kubánském vězení. V lednu 2001 byli obviněni z přípravy povstání a propuštěni poté, co veřejně přiznali, že z neznalosti porušili kubánské zákony a omluvili se kubánskému lidu.


Barák pro milenku
Vilu na rozhraní Strašnic a Vinohrad nechal vystavět ve 20. letech minulého století továrník Med pro svou milenku. Přibližně 45 let poté ji koupil František Filipovský pro svou čtyřčlennou rodinu.



Přečtěte si
jarypadlo
19. 1. 2017 • 08:54

Pavlínka F.myslím může vstoupit do politiky protože na to je opravdu chytrá,no a tam si vydělá aby vilu koupila zpět.

jity
18. 1. 2017 • 12:24

Užila si s dcerunkou své, ale asi také moc času na její výchovu neměla. Mladá Pavlína pořád vzpomíná hlavně na babičku, ta asi měla holky čast v péči. Mají přece ještě jednu holku a o té se vůbec nikde nepíše, možná o to ani nestojí.

-bello-
18. 1. 2017 • 11:49

6010 a proč by se měl obracet v hrobě? On byl rodinný usurpátor, to ano, ale přece život není o tom, být po generace nahňácaný jen v jednom domě a tak různě už ani ne příbuzenecky .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.