Ťukněte si s celebritou! Herec Tomáš Töpfer slaví 66 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ťukněte si s celebritou! Herec Tomáš Töpfer slaví 66

Tomáš Töpfer slaví 66. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší!
Tomáš Töpfer slaví 66. narozeniny. Přejeme všechno nejlepší! (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek, Petr Novotný, Martin Pekárek, Martin Přibyl)
Nejen známý a oblíbený herec, ale také režisér, podnikatel, pedagog a nakonec i politik. To vše je Tomáš Töpfer.

Po studiu na konzervatoři absolvoval Tomáš Töpfer také pražskou DAMU. Jako herec začínal hrát v divadle Petra Bezruče v Ostravě, režíroval v Severomoravském divadle v Šumperku. V letech 1983-87 působil v divadle Na Vinohradech. Spolu s kolegyní herečkou Eliškou Balzerovou založil úspěšné divadlo Na Fidlovačce, kde působil jako ředitel, režisér i herec. V květnu 2012 odešel do Divadla Na Vinohradech. Tam nahradil ve funkci uměleckého ředitele Martina Stropnického. Popularitu si získal díky rolím v seriálech Život na zámku nebo Četnické humoresky, kde ztvárnil velitele četnické stanice Arazíma. Dále se objevil ve filmech Jak se krotí krokodýli, Šťastný smolař čí Černí baroni. Nyní se objevuje v historickém seriálu První republika (kde je jeho filmovou ženou nestárnoucí a půvabná Zdena Studenková a dcerou kráska Veronika Nová). Jako herec získal mnoho ocenění. Je držitelem Thálie i ceny Alfréda Radoka.

Tomáš Töpfer se také věnuje podnikatelské a politické činnosti. Se svým bratrem vlastní restauraci U kalicha v Praze 2. Do politiky se rozhodl vstoupit v roce 2006 a až do roku 2012 působil jako bezpartijní senátor za ODS. Tomáš Töpfer jako jeden z mála herců vyjádřil svou podporu k postavení amerického radaru v Brdech. Kvůli tomu tomu mezi ním a uznávanou režisérkou Věrou Chytilovou vznikla ostrá hádka přímo v přímém přenosu České televize. Jeho dcera z prvního manželství, Marta Töpferová, žije v USA a je úspěšnou zpěvačkou a kytaristkou.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.