Zelenohorská z Ostře sledovaných vlaků: Slavná jména v její posteli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zelenohorská z Ostře sledovaných vlaků: Slavná jména v její posteli!

Kromě Waldemara Matušky prošla její postelí celá řada slavných mužů.
Kromě Waldemara Matušky prošla její postelí celá řada slavných mužů. (Foto Martin Sekanina)

Víc řádek než o jejích hereckých kvalitách se napsalo o jejím pětiletém vztahu s Waldemarem Matuškou (†76). Jitka Zelenohorská (70) si ale užila i s dalšími českými hvězdami. Její postelí prošla taková jména jako Petr Čepek (†54), Jiří Gondolán  nebo Pavel Sedláček (75).

Do Matušky se zamilovala těsně před maturitou, už před ním ale narazila na jiného slavného muže. Nebyl jím nikdo jiný než rockový zpěvák a skladatel Pavel Sedláček. „Pavla jsem poznala na Modré plovárně, kam chodili i Saudkovi, Olina Schoberová a spousta dalších lidí od filmu a divadla. Já tam tenkrát byla s rodiči, a oni mě poslali do hospůdky pro nějakou klobásu. Tam stála parta kluků a vtipkovali, jak to asi budu jíst. Na to, abych jejich vtípky pochopila, jsem byla ještě hodně mladá a naivní, ale když se mě ptali, jestli se vrátím, přikývla jsem. Jeden z nich mě totiž zaujal, měl v sobě to charisma, co přitahuje pozornost. Pozval mě do Semaforu, říkal, že tam zpívá a hraje na kytaru – a už jsem byla ztracená. Bylo mi patnáct a poprvé jsem se zamilovala,“ popsala Zelenohorská podle Sedmičky v životopisné knize Ujel mi vlak.

V tomhle vztahu ale herečka zažila tvrdý dril. Sedláček byl sice starší pouze o pět let, přesto se k Jitce choval jako otec k dceři. „Byl na mě pěkně přísný, musela jsem nejdřív napsat úkoly, a teprve pak jsme se bavili. Také jsem se v té době zlepšila ve škole, zvlášť v angličtině a matematice, která mi jinak moc nešla. On mě prostě fascinoval, studoval dvě vysoké školy, uměl fantasticky anglicky, krásně zpíval. A mě to hrozně motivovalo,“ zasnila se Zelenohorská, která si dodnes s chutí zajde na Sedláčkův koncert. Potom následoval její nejslavnější milenec Waldemar Matuška. Jejich vztah ale skončil zpěvákovou nevěrou. Poté, co se jejich cesty rozdělili, neměla Jitka dlouho stálého partnera. Na sex ovšem rozhodně nerezignovala. „Úletů byla spousta. Když se mi chlap líbil, tak jsem ho dostala. Ale to neznamenalo, že bych je chtěla mít za manžely, o to nešlo, spíš o to, jaký je a proč mě přitahuje. S kamarádkami na babincích jsme se svěřovaly a dělaly si čárky. Je zajímavé, že jen málokdy to bylo vždycky tak, jak se říkalo. Většinou chlapi, o kterých se drbalo, že jsou skvělí v posteli, pak byli nic moc,“ vzpomíná v knize na divoká mladá léta.

Na přelomu šedesátých a sedmdesátých let vstoupil Zelenohorské do života charismatický herec Petr Čepek. Jednalo se jen o letní lásku, herečka na ni ale má dodnes krásné vzpomínky. „Často jsme se procházeli po vltavském nábřeží a on mi recitoval básničky,“ napsala v knize.

Poté Jitku okouzlil muzikant Jiří Gondolán. Ani s ním ale vztah nevydržel. „Jirka byl první a snad jediný chlap, který o mě pečoval. Kupoval mi dárky ze zahraničních zájezdů. Dokonce když potom zůstal natrvalo ve Švýcarsku, tak mi poslal velký balík s krásnými šaty, kostýmky a botami. Byl strašně hodný, ale hrozně žárlivý. Tak když odjížděli do Švýcarska, sbalila jsem mu všechny věci a věděla, že vztah stejně končí,“ reflektuje s odstupem jejich partnerství. A její milenec ve Švýcarsku skutečně zůstal. Jitka se poté konečně vdala a za svým mužem se přestěhovala do Německa.



Přečtěte si
lydyna
5. 12. 2016 • 21:50

chaluge: Ano rajda bez mozku.

-bello-
5. 12. 2016 • 01:26

gurke ále prdlajs, ochutnávala život ! AIDS nebyl a kapavka a syfylis byly těžce pod kontrolou ( i ty na Hrádečku a pak Hradě )

-bello-
4. 12. 2016 • 19:42

Je to úryvek z její knihy vzpomínek a není na tom nic pohoršlivého.Prostě jen vybrali v AHA kousek téhle kapitoly, jak život šel a prošel i postelemi A s Gondolánem má pravdu, Gondolánův brácha byl také tak empatický a štědrý a byli to bezvadný muzikanti .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.