Hrob Waldemara Matušky: Květina od tajné milenky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrob Waldemara Matušky: Květina od tajné milenky?

Kytice se stuhou »Stále tě miluji, Lucie« na Waldově hrobu.
Kytice se stuhou »Stále tě miluji, Lucie« na Waldově hrobu.  (Aha! – D. Kundrát, P. Novotný, ara)

Včera tomu byly dva roky, kdy z Floridy přišla bolestivá zpráva: zemřel zpěvák Waldemar Matuška (†76). Rodina ani fanoušci na něj nezapomínají, a tak celý včerejšek nosili k jeho hrobu na pražském Vyšehradě květiny.

Na jedné z nich je stuha s překvapivým textem: „Stále tě miluji, Lucie!“ Přinesla ji fanynka nebo utajená milenka?

Okolo Matušky se dívky a dámy točily celý život. Kdo je ale tajemná Lucie, která přinesla na jeho hrob slunečnice s milostným vyznáním? Pravděpodobně žena, se kterou ho, i přes manželství se zpěvačkou Olgou MatuškovouBlechovou, (69) pojilo více než přátelství.

Matuška byl lamačem dívčích srdcí. O jeho vztazích a milenkách měli za minulého režimu dokonalý přehled agenti StB, ve spisech lze nalézt i tvrzení, že měl pletky i se slavnou Ginou Lolobrigidou. Jeho první manželkou byla Jiřina Šťástková. Zpočátku vztah dvou nezkušených mladých lidí vypadal šťastně, dokonce se jim narodila dvojčátka, jenže pak se stala tragédie. Obě holčičky kvůli nepovedenému očkování těsně po sobě zemřely.

Po rozchodu s první ženou do toho Walda praštil znova. Ale ani manželství s Hanou zvanou Dulina nedopadlo dobře. Další velkou Matuškovou láskou byla mladičká herečka Jitka Zelenohorská, která se proslavila jako Zdenička ve filmu Ostře sledované vlaky. Po pětiletém vztahu s ní přeběhla Waldovi přes cestu jeho osudová žena – Olga Blechová.

Vzali se v roce 1976, v roce 1977 se jim narodil syn Waldemar junior. Právě s Blechovou a synem Matuška v roce 1986 emigroval z Československa před komunistickým režimem na Floridu, kde v náruči Olgy po třiatřiceti letech manželství zemřel...



Přečtěte si
stekavypes
22. 12. 2019 • 21:51

Měl být pohřben v USA,když emigroval.A teď mu je najednou naše země dobrá.

sugarbitter
15. 1. 2014 • 11:18

Každý má přátele a "fandy", a nemusí to být známý umělec. Tak to v životžě, ovládájí nás sympatie a nesympatie, které se nedají řídit. Tajemství úspěchu ale je, odhadnout ,kdo je upřímný a kdo přehrává z ěnjaého důvodu. možná i jen podvědomě, protože je zamilovaný sámn do sebe a cítí "maso".

illis
31. 5. 2011 • 19:27

na pražském Vyšehradě květiny. Tak nevím, ale nepřipadá mi, že by byl hrob zavalený květinami. Kde je kytice od kamarádky Helenky a dalších kamarádů .

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.