Utrpení Etzlera v Tváři: Hapka mu vrátil deprese! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Utrpení Etzlera v Tváři: Hapka mu vrátil deprese!

S každým slovem písně si vybavil svoje zklamání.
S každým slovem písně si vybavil svoje zklamání. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, archiv TV Nova, ara)

Nejhorší období v životě! To se vybavilo Miroslavu Etzlerovi (51) během nacvičování písně Petra Hapky (†70) Dívám se, dívám v show Tvoje tvář má známý hlas. Připomněla mu nejen tři nevydařená manželství, ale i ostatní prohry na milostném poli.

Když si herec vylosoval Hapkovu píseň, nikdo netušil, co se tím rozpoutá. „Já jsem jednou měl takové období, kdy jsem nebyl úplně ve formě a vlastně jsem pořád dokola poslouchal tuhle tu písničku. Jedl jsem buřty a pořád jsem u toho plakal,“ svěřil se Etzler při trénincích. „Ta písnička je pro mě tak strašně zásadní, protože všechny ty milostné trable, těmi já si procházím od svých dvanácti let, a to permanentně dennodenně,“ přiznal.

„Ta moje otázka: Jestli to pro mě uděláš?, tak já jsem to fakt říkal od dvanácti let. Nejdřív mamince a pak každé ženě, kterou jsem miloval. A většinou to teda nedělaly...“ postěžoval si Etzler.

Poprvé si prošel peklem, když zjistil, že jeho milovaná maminka trpí alzheimerem. Nevyšlo mu první manželství, ze kterého má dceru Magdalénu. Náročné období bylo, i když se rozcházel s herečkou Zuzanou Bydžovskou (55). A nevyšlo mu to ani s Vilmou Cibulkovou (53). S tou manželství ztroskotalo kvůli jeho milostného poměru s mladou herečkou Radkou Pavlovčinovou (27).

Smutek zahání hudbou
Se splínem a depresemi se po letech naučil svérázným způsobem bojovat. „Hraju na klavír 25 let, a když jsem moc smutnej, tak já umím celou Prodanou nevěstu zpaměti a sedím za klavírem a hraju ji celou a celou ji odzpívám,“ přiznal herec.


V koho se promění v dalším kole?


Text písně:
Dívám se dívám – a ty spíš,
matně se leskne malý kříž.
Stoupá a klesá tvoje hruď
a já si říkám: Bůh jen suď,
Bůh jen suď.
Zdali, až jednou blýskne se
 a vítr liják přinese,
 vezmeš mě k teplu pod svůj plášť.
Jestli to pro mě uděláš?


Když budu sedět nehnutě
a zase znovu zklamu tě
svým dojmem, že jsem na poušti
 a že mě štěstí opouští,
 zeptáš se: Kam jsi oči dal?
 Tvá šťastná hvězda svítí dál!
 Jdi za ní, já tu držím stráž...
Tak se ptám, jestli to uděláš,
tak se ptám, jestli to uděláš,
pro mě uděláš.



Přečtěte si
-bello-
25. 10. 2016 • 01:50

Na ten pořad nekoukám, tak nevím, jak to zpíval. Ať dělám co dělám, nemůžu z toho textu pro sebe vykřesat nic, jsou to jen poskládaný slova. A koukla jsem se, jestli nejsem nějaká divná.Nejsem , huráááá , Rejžek to vidí taky tak: „Ani sebevětší chvály kumpána Michala Horáčka, natož disco zombie Miloše Skalky nezastřou, že žel zesnulý Petr Hapka byl přeceněný kýčař," napsal Rejžek A já dodávám, že ta písnička je divná utahaná a slova jak nastavovaná kaše. ( jo, je dojemná )

vigela
24. 10. 2016 • 16:01

M. Etzler byl úžasný. Od P. Hapky téměř k nerozeznání. Možná právě ta minulost mu umožnila předvést píseň tak přesvědčivě.

ellenic
24. 10. 2016 • 14:42

Mirek Etzler to zvládne, má práci, uživí se, je to sympaťák a ještě oblíbený u žen . Chce to jen hlavu vzhůru, také mi pomáhá hudba a čím dál více . Poslouchám ráda mimo jiné koncerty André Rieu, skvělá muzika a žádné deprese nemám. Jsou dnes lidé, kteří jsou na tom mnohem hůře, osamocení, bez financí, mnohdy i bez střechy nad hlavou, tam bych deprese očekávala.

ivanak
24. 10. 2016 • 12:22

Na tuto písničku mě kdysi dávno upozornil můj syn jednou na zahradě.Zaposlouchala jsem se do textu a netušila,jak jednou v souvislosti s ním ta slova budou pravdivá.Krásná písnička vypovídající o životě.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.