Posila v Ordinaci: Eliška Mesfin Boušková alias doktorka Aisha! Kam sahají její kořeny? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Posila v Ordinaci: Eliška Mesfin Boušková alias doktorka Aisha! Kam sahají její kořeny?

Eliška Boušková jako gynekoložka Aisha.
Eliška Boušková jako gynekoložka Aisha. (Foto archiv TV Nova)

O exotický závan v Ordinaci v růžové zahradě 2 se postarala nová postava gynekoložky Aishy. Její představitelka Eliška Mesfin Boušková (36) prozradila, že její tatínek je Afričan a mimo Česko žije i její maminka. 

Herečka se narodila v Praze, tatínek pochází z Etiopie a její maminka je Češka, která nyní žije ve Francii.

„Táta přijel na stipendium na studia. Měl první rok češtinu ve školicím středisku a moje máma byla jeho třídní,“ prozradila Boušková, jež se snaží rodinné kontakty udržovat, co to jde. Otec Mesfin Gedlu (60) zde vystudoval Vysokou školu zemědělskou, zvládl i doktorát z politologie a dnes pracuje v Ústavu mezinárodních vztahů v Praze.

V Etiopii má příbuzné, které prý čas od času navštěvuje. Jenže protože ráda cestuje, ráda by prozkoumala i zbytek Afriky, konkrétně Ugandu. Boušková je spíše divadelní herečkou, v seriálu si zahrála úplně poprvé. S Petrem Rychlým (50) alias primářem Čestmírem Mázlem bude mít neustále nějaké potíže a konflikty, což Elišce prý není přirozené.

„Na začátku jsem byla určitě nervózní. Spolupráce s Petrem Rychlým je ale moc fajn. Jsem ráda, že jsme se poznali, pomáhá mi,“ přiznala Eliška, která se divákům jako gynekoložka Aisha poprvé představila na obrazovce včera večer.

Příbuzná s Janou Bouškovou?

V Ordinaci patří mezi novější postavy i Jana Boušková (61) alias sestřička Aloisie. Okolí zaráží nejen stejné příjmení, ale i účes. Co mají herečky společného? „S Eliškou jsme se potkaly ve Stavovském divadle, kde jsme hrály v jedné hře asi před patnácti lety. Lidé mají pocit, že jsme příbuzné, protože obě máme kudrnaté vlasy,“ řekla s úsměvem Jana Boušková.

Eliška Mesfin Boušková

*Vystudovala pražskou DAMU, obor činoherní herectví.
*Ovládá hru na saxofon, rapuje a díky ročnímu pobytu ve Francii se plynně domluví francouzsky.
*Maminka je z Ústí nad Orlicí, vystudovala na filozofické fakultě francouzštinu a bohemistiku a nyní žije ve Francii.
*Tatínek etiopského původu byl původně povoláním je zootechnik, nyní pracuje v Ústavu mezinárodních vztahů.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.