Karel Gott (78): NOVÉ KŠEFTY Z MALOVÁNÍ | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Gott (78): NOVÉ KŠEFTY Z MALOVÁNÍ

Karel Gott jako malíř.
Karel Gott jako malíř. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, Bernard Bohemian)

Mnoho let maloval obrazy, na kterých se to hemžilo nahými ženami! Karel Gott (78) o nich tvrdil, že jsou to jeho múzy. Teď ale zpěvák radikálně změnil styl. Na jeho novém obrazu je hlavně jídlo a pití. Slavík nyní zjevně dostal výnosný kšeft.

„Malba je určena pro speciální edici jednoho pivovaru. Nazvali ji: Na život! A život je nejen o ženách, ale i dobrém jídle a pití,“ prohlásil Gott o svém novém obrazu. Na něm sedí u stolu tři lidé. Muž a žena (evidentně pár), kteří si ťukají pivem, a další muž je začtený do novin. Na stole před nimi pak leží samé dobroty – pečená kachna, klobásky, šunka, chléb. Nutno říci, že přesně všechna tato jídla zpěvák miluje. Za trojicí osob je pak vidět panorama Prahy.

Očima znalce

„Karel Gott vlastně novou malbou ukazuje, že v jeho životě už nejsou důležité ženy a jejich krása, ale dobré jídlo a pití. Co v jeho stylu zůstalo, je Praha. Dává tak najevo, že pobyt v hlavním městě stále považuje za velmi důležitý pro svůj život,“ okomentoval Slavíkovou novou malbu znalec jeho obrazů Petr Burda.

Pět nejznámějších Slavíkových děl

MÚZA
Rok:
2005
Kdo obraz vlastní:
Nachází se v soukromé sbírce.
Gottova slova:
„Tento obraz hovoří sám za sebe. Jakékoliv komentáře jsou navíc...“

MAMINKA S HOLČIČKOU
Rok: 2008
Kdo obraz vlastní: Zpěvák a jeho žena ho mají doma.
Gotto slova: „Vzal jsem do ruky štětec a barvy ve chvíli, kdy malá Charlottka poslouchala, jak v maminčině bříšku kope její sestřička. Bylo to několik týdnů před narozením Nellinky.“

NADŠENÝ PAVAROTTI V LUCERNĚ

Rok: 1989
Kdo ho vlastní: Zpěvákova fanynka z Frankfurtu.
Gottova slova: „Namaloval jsem sebe koncertujícího v pražské Lucerně a mezi davy fanynek i pozorně poslouchajícího Luciana Pavarottiho.“

MONA LISA S ČERVENÝM VÍNEM

Rok: 2000
Kdo ho vlastní: Nachází se v soukromé sbírce.
Gottova slova: „Pro mne je velmi důležitý okamžik, kdy se zrodí nápad. A protože jsem v malování naprosto svobodný a nepodléhám žádnému tlaku, co bych měl, nebo neměl malovat, tak třeba namaluji Monu Lisu podle Leonarda da Vinciho, jak si v dnešní době sedla do kavárny ke skleničce červeného vína.“

ČAS NĚŽNOSTÍ

Rok: 1973
Kdo ho vlastní: Nachází se v soukromé sbírce.
Gottova slova: „Jde o jeden z mých prvních obrazů vůbec. Jeden obraz řekne někdy více než dva tisíce slov. Malování je tichá poezie a poezie je mluvící malování.“

Obrazy za miliony

Za jakou částku originály svých obrazů prodává či prodal, nechtěl Karel nikdy komentovat! Odhadem se ale cena za jedno jeho dílo pohybuje okolo milionu korun. Známé je nicméně to, že za obraz Pavarotti v Lucerně zaplatila před lety zpěvákova německá fanynka tři čtvrtě milionu. Repliky Mistrových děl stojí od 15 do 30 tisíc korun.

Na video s Karlem Gottem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
18. 1. 2018 • 23:58

Znalec obrazů Karla Gotta musí být úplný blbec.Obrazy ty toporný malůvky podle fotek nejsou. Jenže - dneska je každej druhej blb umělcem, ( důležitým umělcem ) Gotta v to počítaje a Gelemovou to ne/konče!

mazd
15. 1. 2018 • 13:32

Gott tvrdil veřejně,že své obrazy neprodává, pouze příležitostně daruje.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.