PROSTŘENO: Plněná rajská jablíčka podle Martiny Klimešové
Plněná rajčata s pomazánkami jsou osvěžující předkrm, šunková náplň vítězí nad vajíčkovou, která prozradí hostitelčinu vášeň pro cibuli.
Plněná rajská jablíčka podle Martiny Klimešové
Potřebujete:
5 větších rajčat • 150 g šunky • 50 g másla • 200 g pomazánkového másla • troška pažitky • 150 g taveného sýra • 1 lžička hořčice • 3 vejce • 2 kyselé okurky • půlka cibule • sůl a pepř
Postup:
Rajčata příčně rozpůlíme a vydlabeme. Na první pomazánku smícháme obě másla, nastrouhanou šunku a nakrájenou pažitku. Na druhou pomazánku smícháme obě másla, cibuli, tavený sýr, hořčici, nastrouhaná vejce natvrdo, strouhané kyselé okurky a cibuli. Obě pomazánky dochutíme solí a pepřem. Do první půlky rajčete dáme šunkovou pomazánku, do druhé vaječnou a podáváme s toastem, opečeným v troubě nebo pod grilem.