PROSTŘENO: Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

PROSTŘENO: Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby
Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby (FTV Prima)

Jan toho už přes své mládí hodně vyzkoušel, momentálně se stará o dětský tábor v Zálužném, kam pozve své hosty. Severomoravané tak poznají další kousek svého krásného kraje, užijí si letní podvečer a zavzpomínají na dětství.

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby

Potřebujete:

800 g vepřové panenky • 5 silnějších plátků kvalitní anglické slaniny • grilovací koření dle chuti • olivový olej

Sedlácké brambory:

800 g uvařených brambor • 250 g slaniny • 50 g sádla • 1 středně velká cibule • sůl a pepř

Postup:

Vepřovou panenku si očistíme a nakrájíme na pět stejně velkých kousků. Lehce je pomocí dlaně promáčkneme a vytvarujeme, poté naložíme do marinády, kterou jsme si připravili smícháním olivového oleje a grilovacího koření, soli a pepře. Maso necháme hodinu marinovat, pak je zabalíme po obvodu do plátků anglické slaniny - můžeme si pomoci párátkem, aby vše hezky drželo.

Opékáme na rozpálené pánvi, na kterou si vlijeme část marinády s olejem a kořením. Restujeme po obou stranách do doby, než je maso připravené nejlépe na stupeň medium (asi pět minut z každé strany). Očištěné, pokrájené a uvařené brambory poskládáme do sádlem vymazané ohnivzdorné nádoby, doplníme pokrájenými kousky slaniny a cibule a vše promícháme. Dochutíme solí a pepřem a upečeme při 200 stupních dozlatova.

Vepřová panenka ve slaninovém kabátku podle Jana Huby

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.