PROSTŘENO: Kuřecí ruličky se čtyřmi druhy sýrů podle Lenky Doubkové

Květinářka Lenka působí vyrovnaně a přes své mládí má již komfortně zařízený dům a šťastnou rodinu. A mohla by být i zkušená kuchařka. Pavlovi se ve středu jeho italská specialita nepovedla, napraví to Lenka s předepsanou frittatou?
Kuřecí ruličky se čtyřmi druhy sýrů podle Lenky Doubkové
Potřebujete:
750 g kuřecích prsou • 200 g Nivy • 200 g Hermelínu • 200 g parenice • 200 g ementálu (45%) • 2 smetany ke šlehání • 300 g anglické slaniny (plátky) • koření na pečené kuře • bylinky
Příloha:
1 kg malých raných brambor • 5 stroužků česneku • 50 g másla • sůl
Postup:
Opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na delší plátky, maso okořeníme, a pokud nepoužíváme osolené koření, také osolíme.
Sýry nakrájíme na stejné proužky. Vezmeme plát anglické slaniny a pečlivě do ní zabalíme čtyři sýrové špalíčky. Připravíme kuřecí plátek a ruličku (sýr ve slanině) do něj opět zabalíme. Prošpikujeme z obou stran, klidně i uprostřed. Předehřejeme troubu na 180 až 190 stupňů.
Všechny připravené ruličky vložíme do zapékacího pekáčku a zalijeme smetanami. Přikryjeme víkem a dáme zapéct asi na 45 minut.
Brambory řádně omyjeme (rané nemusíme loupat) a menší rozpůlíme. Větší pokrájíme na kolečka, vložíme na vymazaný pekáč, překryjeme alobalem a vložíme do trouby k ruličkám.
Česnek oloupeme a najemno nastrouháme, máslo rozpustíme. Po patnácti minutách zkontrolujeme měkkost brambor. Ke konci pečení je potřeme máslem, posypeme česnekem a dozlatova zapečeme. Hlavní chod podáváme s brambory a nakrájenou čerstvou (okurka, rajče) nebo orestovanou zeleninou (hrášek, kukuřice, fazolky, mrkev apod.)