PROSTŘENO: Rukolový krém s parmezánem a krutonky podle Kateřiny Jirasové

Kateřina z Českých Velenic je sympatická a sebejistá hostitelka, která se nenechá rozhodit. Inu, učitelka z mateřinky si musí poradit v každé situaci. Ve svém příjemném bytě podává italské menu, v němž bohužel nejvíce zklame hlavní chod.
Rukolový krém s parmezánem a krutonky podle Kateřiny Jirasové
Potřebujete:
• 1 balení rukoly • 1 cibule • 5–8 brambor • kus másla • 250 ml smetany ke šlehání • 2 l drůbežího vývaru • špetka muškátového oříšku • 50 g parmezánu • 5 plátků toustového chleba • sůl a pepř
Postup:
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme ji na kousku másla. Když zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájené očištěné brambory a chvíli restujeme společně s cibulí. Zalijeme vývarem nebo vodou a vaříme do změknutí brambor. Pak přihodíme rukolu, zalijeme smetanou a rozmixujeme. Poté dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Při podávání přidáme hoblinky parmezánu a krutonky z bílého pečiva.