PROSTŘENO: Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové

Sympatická Zuzka zariskuje s rybou na hlavní chod, kterou neumí jíst Matěj; Pavel ryby odmítá a Monika nesnese, když na ni pstruh vyčítavě kouká z talíře. S rybou nemá problémy Lenka, zato hostitelka má problémy s želatinou.
PROSTŘENO: Pstruh s bylinkami a bramborem podle Zuzany Uhlířové
Potřebujete:
• 5 pstruhů • bylinky (bazalka, pažitka, petržel, kudrnka) • 1 citron • 1 kg brambor • olivový olej • 1 malé máslo • sůl
Postup:
Břišní dutinu vykuchaného pstruha naplníme čerstvými bylinkami (bazalka, tymián, rozmarýn) a necháme chvíli odležet. Půlku bylinek si schováme. Ryby solíme až před pečením. Pstruhy potřeme olivovým olejem a pečeme na kontaktním grilu asi sedm minut (podle velikosti).
Brambory uvaříme doměkka se solí a kmínem.
Z posekaných bylinek, špetky soli a másla povoleného na pokojovou teplotu umícháme bylinkové máslo. Vytvoříme váleček, který zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout.
Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a podáváme je s bylinkovým máslem a kouskem citronu.