PROSTŘENO: Řecká zelenina podle Davida Vopěnky

„Neumím vůbec vařit,“ přiznává však tento vedoucí právního oddělení na katastrálním úřadě. „Moje jediná šance je taktizovat. Je to přece hra,“ netají se. Prostřeno! je oblíbeným pořadem tohoto pravidelného televizního diváka, který si chce na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je. David uvaří zeleninu, i když ji nemá rád. Jenže v Řecku u sestřenice mu tohle zapečené vegetariánské jídlo z lilku, tří druhů paprik a cibule chutnalo.
Řecká zelenina podle Davida Vopěnky
Potřebujete:
• 8 různobarevných paprik • 3 cibule • 3 lilky • 3 cukety • 1 balení balkánského sýru • olivový olej • oregano nebo bazalka • sůl
Postup:
Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na plátky a kolečka. Lilek a cuketu posolíme a necháme chvíli „vypotit“. Sůl otřeme, zeleninu na větším pekáči promícháme, pokapeme olivovým olejem, okořeníme a odkrytou dobře zapečeme v troubě. Nespěcháme. Ke konci přidáme balkánský sýr, takže už nemusíme tolik solit. Chutné a zdravé jídlo podáváme s bílým pečivem.