PROSTŘENO: Brněnský řízek podle Jaroslavy Klvačové

Hostitelka si připadá pomalá, proto si přípravu přílohy zjednoduší. Jarčin vývar je dost mastný, protože do základu dá cibulku orestovanou na omastku. Co je to brněnský řízek? Přírodní kuřecí řízek se zeleninou a sýrem.
Brněnský řízek podle Jaroslavy Klvačové
Potřebujete:
5 kuřecích řízků, • 5 plátků tvrdého sýru, • olej, • sůl a pepř
Náplň:
1 cibule, • 50 g anglické slaniny nebo uzeného špeku, • 100 g šunky nakrájené na kousky, • 1 červená paprika, • 2-3 lžíce hrášku, • špetka mleté pálivé papriky, • sůl a pepř
Postup:
Maso z kuřecích stehenních řízků nebo prsou osolíme, opepříme, dáme na rozehřátou pánev, maso necháme zatáhnout, přidáme trošku oleje a lehce opečeme. Na kostičky pokrájenou slaninu, šunku, kapii a hrášek trošku orestujeme a zalijeme třemi vejci.
Lehce okořeníme a necháme jen mírně srazit. Na opečené plátky kuřecího masa klademe připravenou směs, přikryjeme ji plátkem sýra a pánev zakryjeme pokličkou, aby se sýr roztavil. Takto připravené porce podáváme s opečenými brambory. Brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Až vystydnou, můžeme je nakrájet na plátky a orestujeme na oleji na pánvi. Pokud spěcháme, můžeme také předvařené brambory pokapat olejem a nechat opéct na plechu v rozpálené troubě.