PROSTŘENO: Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 3. října 2022

Svátek slaví Bohumil, zítra František

PROSTŘENO: Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka

Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka
Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka (FTV Prima)

Všestranný a zemitý sympaťák Martin pozve hosty do útulného venkovského stavení. Působí klidně, ale má toho před sebou hodně. A navíc musí připravit krajový kočičák, který fikaně zakombinuje do svého předkrmu – žampionů plněných brynzou. „Všechno je to takový divoký,“ představuje mladý hostitel první slavnostní menu.

Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka

Potřebujete:

10 žampionů • 1 střední hřib • půlka menší cibule • 1 lžička sádla • 10 plátků slaniny, 100 g brynzy

Postup:

Žampiony očistíme, odřízneme nožičky a hlavičky dáme stranou. Nohy si nakrájíme na malé kousíčky.

V rozpálené pánvi necháme zesklovatět najemno nakrájenou cibulku a přidáme pokrájené nožičky žampionů. Po pěti minutách přidáme nakrájený hřib. Po dalších třech minutách přidáme brynzu. Jakmile se spojí brynza s houbami a cibulí, ihned odstavíme.

Sýrovou hmotou naplníme hlavičky žampionů tak, aby vznikl klobouček. Kolem každého žampionu obtočíme plátek slaniny. Pečeme na pečicím papíře v rozehřáté troubě na 180°C po dobu osmi minut.

Žampiony plněné brynzou podle Martina Pešťáka

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.