Sladké dobroty: Ovíněné tiramisu podle Kateřiny Gajové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Sladké dobroty: Ovíněné tiramisu podle Kateřiny Gajové

Fotografie
Fotografie (internal)

Máme chuť si trochu »zahřešit«? Vytáhněte plechy, formy, pekáčky a pustťe se do sladkého vaření! Koláče, pletýnky nebo koblihy potěší nejen vás, ale i všechny okolo!

Ovíněné tiramisu podle Kateřiny Gajové

Potřebujete

1 balení cantuccini (italské mandlové sušenky) • 500 g mascarpone • 50 g hořké čokolády • 50 ml sladkého vína (může být portské)

Postup:

Cantuccini rozdrtíme na menší kousky (několik si jich necháme stranou na zdobení) a zalijeme asi třetinu vína a necháme nasáknout. Zatím vyšleháme mascarpone s dvěma třetinami nasekané čokolády a zbytkem vína. Do sklenic na víno dáme na dno změklé sušenky, na ně vrstvu krému, opět sušenky a krém a vršek posypeme zbylou čokoládou a nenamočenými rozdrcenými cantuccini. Podáváme vychlazené.

Autor:  onl

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.