Kvůli volbám strany lžou a podvádějí, kde se dá: 7 faulů na voliče | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kvůli volbám strany lžou a podvádějí, kde se dá: 7 faulů na voliče

Tyto obrázky jsou teď hitem intenetu.
Tyto obrázky jsou teď hitem intenetu. (aTeo.cz)

Když se blíží volby, s podpásovými se počítá. Ale vůči voličům? To už chce od politických partají značnou odvahu. Nebo spíš drzost. Politici doufají, že se na jejich fauly vůči občanům nepřijde. To mají ale smůlu! Deník Aha! vám přináší sedm dosud největších přešlapů v této kampani. A protože lež má krátké nohy, dá se čekat, že některé budou mít dohru u soudu.

Metelesku blesku
Hnutí Jany Bobošíkové (49) Hlavu vzhůru používá na mítincích píseň Metelesku blesku, pojďme pomoct Česku. Jenže ouha, sousloví  je z filmu Marečku, podejte mi pero a spoluautor scénáře Zdeněk Svěrák (77) nyní hrozí soudem. Autor »šlágru« poslanec Tomáš Úlehla (48) se brání, že jde o moravské rčení. Korunu tomu pak nasadila Bobošíková: „Ten výraz je z estonštiny!“

Agent Karel
„V okamžiku nebezpečí pro vlast nastupuje agent, aby tuto vlast chránil. A v této situaci se ocitáme,“ zahájil svou kampaň předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (75). V ní se stylizuje do role filmového agenta Jamese Bonda. Jenže autorská práva drží americké studio MGM. Jak může dopadnout právní souboj Bonda s Karlem?

Proletáři, vyližte si…!
„Proletáři všech zemí... Souhlasím s Jiřím Kodetem.“ Připadá vám to povědomé? Šéf hnutí Starostové Petr Gazdík (39) na svých plakátech odkazuje na film Pelíšky, kde herec Jiří Kodet (†67) pronese památnou větu „Proletáři všech zemí, vyližte si pr...!“ Starostové se ale sporů bát nemusí, v kampani je měl údajně podpořit režisér snímku Jan Hřebejk (46).

Policajt, nebo herec?
Strana práv občanů – zemanovci si pěkně naběhla se svým předvolebním videem. Ve snímku totiž na jejich podporu vystupuje policista, což odporuje zákonu. Zemanovci po zveřejnění médii přiznali, že v klipu vystupuje jen herec v uniformě, přesto se na ně skuteční policisté zaměří. Mohlo prý dojít ke zneužití služebního stejnokroje.

Dva ptáci na jednom ...
ODS se v předvolební kampani snaží zaujmout využitím sociální sítě Twitter. Ta má v logu symbol ptáčka. Licenční podmínky použití symbolu umožňují, avšak jen v případě, kdy reklama nezobrazuje zároveň logo jiné. Zpočátku bylo vše v pořádku, ODS se totiž na billboardech schovávala jen za volební hesla. Nyní se na nich ale objevuje jak ptáček, tak pták – dlouholetý symbol ODS. A dva ptáci na jednom smetišti, to je vždycky problém.

Kuře hrabe pro Babiše
Jak šikovně uhnout před volebním zákonem? To by mohl vyučovat lídr ANO a miliardář Andrej Babiš (59). Vystupuje v reklamě na svá kuřata spolu s legendárním hokejistou Jaromírem Jágrem (41). Zatímco konkurenční politické strany se tak musí spokojit s klipy v nepříliš atraktivních časech ve veřejnoprávních médiích, Babiš s kuřetem a Jágrem se probojuje všude i v hlavním vysílacím čase.

Kulišácká známka
Zemanovci si na své billboardy dali kulišácky známku s prezidentem republiky Milošem Zemanem (69), který se jinak označuje jako »nadstranický«. Aby o jeho nadstranickosti nemohlo být pochyb, vyjela hlava státu i na turné po Česku. Že s sebou všude bere volebního lídra zemanovců Vratislava Mynáře (46) a další jedničky kandidátek, to je jistě jen náhoda…

Mediální expert Daniel Köppl: Klamou nás a my to víme
„Zejména malé a nové strany nyní potřebují to, aby byly vidět, a tomu přizpůsobují i své chování. U velkých, zavedených stran už kampaň není tak důležitá – mají své skalní voliče. Jinak ale platí, že je to právě politická reklama, která je opravdu jedinou klamavou reklamou na světě. A voliči s tím vlastně už podvědomě počítají.“

Autor:  vlb

Přečtěte si
opportunity
5. 10. 2013 • 20:56

Kdyby jenom tohle, ale oni lžou i ve volebních libech.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.