Exposlanec Gazdík: »Ukradl« Kodetovi hlášku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Exposlanec Gazdík: »Ukradl« Kodetovi hlášku!

Petr Gazdík
Petr Gazdík (DANIEL ČERNOVSKÝ / Aha)

„Proletáři všech zemí, vyližte si pr...!“ Tak zní bezpochyby nejznámější hláška z Filmu Pelíšky. A teď se s ní budeme setkávat v kampani exposlance Petra Gazdíka (STAN). Čeká nás další spor o autorská práva?

Se zlidovělým výkřikem, jímž si v populárním snímku ulevil Jiří Kodet (†67), se setkáte ve Zlínském kraji. Politik ho však neuvede celý, nechce být vulgární. „Proletáři všech zemí... Souhlasím s Jiřím Kodetem, Petr Gazdík,“ objeví se na billboardech a plakátech. Exposlanci vadí, že se naše země posouvá doleva a na Východ. „A tento památný výrok se velmi hodí. Podporu nám vyjádřil také režisér Pelíšků Jan Hřebejk. S autorskými právy tak problém mít rozhodně nebudeme,“ tvrdí.

Jiří Kodet
To blok Hlavu vzhůru, který vede Jana Bobošíková (49) se problémům zřejmě nevyhne. V refrénu používá slova »metelesku blesku«, který zazněl v komedii Marečku, podejte mi pero. Její spoluautor Zdeněk Svěrák (77) jej kvůli tomu chce žalovat.


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.