Brutální vraždu mladého páru v Krči odměnil soud doživotím! Prokop (25) je prý nenapravitelný psychopat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Brutální vraždu mladého páru v Krči odměnil soud doživotím! Prokop (25) je prý nenapravitelný psychopat!

Nelítostný zabiják Zbyněk Prokop dostal doživotí. Takový trest u nás tak mladý člověk ještě nedostal.
Nelítostný zabiják Zbyněk Prokop dostal doživotí. Takový trest u nás tak mladý člověk ještě nedostal. (Aha! - Petr Novotný)

Městský soud v Praze dnes nepravomocně udělil doživotní trest vězení pětadvacetiletému Zbyňku Prokopovi za brutální lednovou vraždu mladého páru v pražské Krči. Podle rozsudku muž zabíjel kvůli nepořádku v bytě. Znalci ho označili jako těžko zařaditelného zpět do společnosti.

Proti verdiktu je možné podat odvolání k vrchnímu soudu. Prokop se k vraždám přiznal policii i soudu. Uvedl, že konflikt se spolubydlícími vyprovokovala hádka kvůli uklízení. Devatenáctiletého mladíka nejdříve bodl značnou silou kuchyňským nožem hluboko do břicha, čímž mu způsobil vážná zranění a rozsáhlé vnitřní krvácení. Stejně starou dívku pak svázal a uškrtil. Z bytu poté podle rozsudku odcizil mobilní telefony, notebooky, mp3 přehrávače, peněženky a platební karty, ze kterých později vybíral peníze.

Policie jej po několika dnech zadržela ve Zlínském kraji. Podle informací ČTK kriminalisté zvažovali také verzi, že se muž dvojice zbavil proto, že jej v bytě přistihla při krádeži. To se však nepodařilo prokázat. Doživotní trest Prokopovi navrhla státní zástupkyně, podle níž byl způsob vraždy obzvlášť trýznivý. Útok na mladíka označila za nesmyslný, vraždou dívky se podle ní Prokop chladnokrevně zbavil svědka.

Soudní znalci z oboru psychologie a psychiatrie o Prokopovi řekli, že je citově lhostejný vůči jiným lidem a lítost cítí pouze vůči sobě. Trpí poruchou osobnosti, která se nedá léčit, a výhled na společenskou nápravu je mizivý. Také prý hrozí velké nebezpečí, že své jednání bude opakovat.

Autor:  ph

Přečtěte si
marie60
12. 9. 2013 • 11:54

V tomhle případě by se trest smrti hodil. Jsem zvědavá jaký dostane trest ten vrahoun z Ameriky, který zavraždil v Brně své příbuzné. Asi ho USA brzy už odešle k nám.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.