Lidé jsou zděšeni: Proč číšník zabíjel? Byl to přitom takový hodný kluk… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Lidé jsou zděšeni: Proč číšník zabíjel? Byl to přitom takový hodný kluk…

Číšník Karel K. Tak ho znali sousedé i hosté v restauraci.
Číšník Karel K. Tak ho znali sousedé i hosté v restauraci. (Foto Aha – Pavel Ryšlink)

Nůž do těla vrazil Josefu O. (†52) číšník Karel K. (31). Ve chvíli, kdy si do hospody Na Lapači v Rudě na Šumpersku přišel pro výhru. Zraněného pak ukryl ve sklepě, kde  vykrvácel. V obci nikdo nemůže pochopit, jak to mohl udělat. Měl totiž pověst hodného a nekonfliktního člověka.

„Nechápe to tady nikdo. Byl to hodný kluk,“ řekl starosta Rudy Oldřich Tanert a dodal: „Jako číšník byl přesně takový, jaký by číšník měl být. Ochotný a usměvavý. Kdo ví, co se tam stalo?“

Nechtěl platit
Proč číšník vraždil, nechápe ani kamarádka zavražděného muže Veronika Šviková. „Karel byl normální kluk. Vždycky byl v pohodě,“ konstatovala  Šviková. Zároveň však uvedla, že číšník občas nebýval pří vyplácení výher příliš ochotný. „On v ten pátek Pepu ožral a myslel si, že na ty peníze zapomene. Dělával to tak zejména se staršíma zákazníkama, že je opil, aby jim nemusel nic vyplácet.“

Policie k případu sdělila pouze to, že Karel K. byl obviněn z vraždy a soud na něj uvalil vazbu. Podle dostupných informací vyhrál Josef O. předminulý pátek v automatech v hospodě Na Lapači 2,5 tisíce. Číšník mu odmítl výhru vyplatit s tím, že peníze nemá, aby si přišel v pondělí. Když si pak pro ně Josef O. v pondělí  přišel, Karel K. ho smrtelně zranil nožem. Policistům, kteří pak po muži pátrali, ukázal číšník jiný sklep. Když policisté podruhé důkladněji prohlédli sklepení pod hospodou, Josefa O. už našli mrtvého.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.