To je matka bestie: Dceru uškrtila a na osm měsíců schovala do skřině, placentu syn splachoval do záchodu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

To je matka bestie: Dceru uškrtila a na osm měsíců schovala do skřině, placentu syn splachoval do záchodu...

Matka bestie Iveta H.
Matka bestie Iveta H. (Aha! - Vlaďka Hradská, PČR)

Máma? Ne, bestie! O Ivetě H. (32) z Chvaletic na Písecku by se sice dalo mluvit jako o zasloužilé matce, porodila devět dětí. Jenže... Ani jedno nevychovává a v pořadí osmé, novorozenou holčičku, zardousila. Včera ji soud za vraždu potrestal 15 a půl lety vězení.

„Rodila jsem v koupelně. Vzala jsem tepláky, omotala jsem je kolem jejího krku a utáhla. Tělo jsem zabalila do županu, vložila do igelitového pytle a schovala v ložnici mezi oblečení,“ popsala před soudem. Syna pak donutila, aby spláchl do záchodu placentu. „Nešlo to ale spláchnout. Tak do toho mamka klackem šťouchala,“ četl soudce z výpovědi dítěte.

Po čase se i s mrtvým tělíčkem dítěte stěhovala k novému partnerovi. Mrtvolku zakopala až po téměř osmi měsících na jeho zahradě domu. „Udělala jsem to, protože jsem se bála ostudy, že jsem zase těhotná,“ hájila se před soudem.

„Dítě bylo živé, když se narodilo. Obžalovaná ho slyšela plakat. Počínala si profesionálně, nejednala v rozrušení. Těhotenství tajila, připravila si deku na tělíčko a vše pak důkladně uklidila,“ řekl při odůvodnění rozsudku soudce Ondřej Vítů.

Těhotná byla téměř 7 let!

Iveta H. vyrůstala bez matky a nedokončila ani učiliště, děti rodila jako na běžícím pásu. Její těhotenství trvala téměř sedm let! S manželem měla celkem osm dětí. Žádné s ní ale nežije. Čtyři skončily v adopci, o tři se stará jejich otec. Osmé v pořadí zabila a vzápětí s novým partnerem opět otěhotněla. Než se na hrůzný čin přišlo, stačila porodit chlapečka! Ten je v kojeneckém ústavu. Před soudem se zmínila, že měla i několik potratů.



Autor:  hra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.