Vážně nemocný otec pěti dětí: Žijeme z 41 Kč na den, manželku (†28) zabila rakovina! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vážně nemocný otec pěti dětí: Žijeme z 41 Kč na den, manželku (†28) zabila rakovina!

Viktor Pollák proležel na přístrojích v nemocnici i celé loňské Vánoce.
Viktor Pollák proležel na přístrojích v nemocnici i celé loňské Vánoce. (Foto pro Aha! – Jan Doležal, ara)

Viktoru Pollákovi (39) z Mladé Boleslavi se dvakrát po sobě zhroutil svět. Rakovina mu zabila manželku a přišla další rána. Kvůli vážné nemoci nedokáže teď uživit svých pět dětí. Přiznal, že někdy uvažuje o sebevraždě. Myšlenka na děti ho ale vždy zarazí.

Márii Pollákovou (†28) zabila v roce 2001 zákeřná rakovina prsu. Protože v Košicích nebyla práce a většina příbuzných bydlela v Mladé Boleslavi, Viktor s pěti malými dětmi (tehdy 9, 8, 6, 4, 2) se rozhodl přestěhovat.„Zařídili jsme si bydlení a já začal pracovat - nejdřív v pohřební službě a pak jako logistik ve Škodovce. Byli jsme šťastní, i když nám moje žena pořád chybí,“ přiznal Aha! otec rodiny.

V roce 2011 ale přišlo něco, co mu znovu obrátilo život naruby. Byl s dcerou Márií u doktora a tam zkolaboval. „S krvácením do mozku mě odvezli na ARO. Tam zjisti i poškození srdečních tepen,“ popisuje muž. Protože kolapsy provázené zástavou srdce se často opakují, lékaři Viktorovi nařídili, že musí přestat pracovat.

Z úspor dluhy

Nemocný muž a jeho děti od loňského června žili z úspor. Ty už ale došly a začaly naskakovat dluhy. Nejstarší syn Viktor (20) už sice něco vydělá, ale další tři dcery a syn stále ještě chodí do školy. „Mária by chtěla na medicínu, aby se o mě mohla starat. Kdybych neměl své děti, už dávno bych to skončil. To ale neudělám. Přišly už o mámu a ještě o tátu? To nikdy. Pomoc ale potřebujeme,“ řekl Aha! zoufalý vdovec.

Chudá almužna

Viktor Pollák si v mladoboleslavské Škodovce dokázal vydělat kolem 23 tisíc korun čistého. Najednou neměl ani korunu. „S přídavky na děti, vdovským, sirotčím a invalidním důchodem dám sice dohromady asi 15 300 korun, ale jen 14 000 měsíčně jsou náklady na byt,“ vypočítal Viktor.

CHCETE POMOCI?

FINANČNÍ DARY JE MOŽNÉ ZASÍLAT NA ÚČET 231313741/0300


Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.