Vdova po Brzobohatém válčí o 4 miliony a ukázala obří modřiny! Co se jí stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Vdova po Brzobohatém válčí o 4 miliony a ukázala obří modřiny! Co se jí stalo?

Hana Gregorové bojuje o 4 miliony korun.
Hana Gregorové bojuje o 4 miliony korun. (Koláž Ahaonline.cz)

Necelý půlrok po smrti manžela Radka Brzobohatého (†79) řeší jeho žena Hana Gregorová (60) vážný finanční problém. Její divadlo totiž nedostane od magistrátu požadované 4 miliony na svůj provoz. Umělecká kvalita her je prý totiž průměrná. A principálka má podle všeho velmi vysoké nároky. Tolik peněz si totiž její zesnulý muž asi nikdy nenárokoval, v jiných letech totiž byly divadlu dotace vždy přiklepnuty.

Peníze, které měly pomoci divadlu ve složité finanční situaci, do pokladny nepřitečou. „Umělecká kvalita inscenací je průměrná, odpovídající vkusu většinového publika. Podle názoru hodnotitelů není důvod poskytnout podporu,“ zní z pražského magistrátu.

Od roku 2009 přitom Divadlo Radka Brzobohatého celkem inkasovalo od odboru kultury necelé tři miliony, loni už ale nepřišla ani koruna. Letos ředitelka žádala o čtyři miliony, ty jí aleměsto nehodlá dát.


„Program divadla je čistě komerční, v repertoáru se převážně zaměřuje na bulvární komedie,“ zdůvodňuje magistrát zamítnutí dotace. „Co je komerčního na hrách jako Tančírna, to nechápu. Opravdu mě to štve,“ diví se Gregorová. Díru v rozpočtu tak budou muset v divadle zalepit jinak. „Snad pomůžou sponzoři,“ doufá ředitelka, která se také "pochlubila" obří modřinou na noze. Že by kvůli tahanicím o peníze došlo i na nějaké strkanice?

Facebook:gallery:false:false:false



Přečtěte si
reiner
21. 7. 2013 • 10:33

Protivná, arogantní, namyšlená baba, která navíc proti Čechům věčně něco má, odmítá i česky mluvit, ale prachy by jí nesmrděly. Proč nejde ten tyátr provozovat na Slovač? Myslím, že by to spousta lidí přijala s povděkem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.