Nevyřízené účty Jiráskové: S Brzobohatým je spojila až smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nevyřízené účty Jiráskové: S Brzobohatým je spojila až smrt!

Jiřina Jirásková nestačila urovnat spor s Radkem Brzobohatým
Jiřina Jirásková nestačila urovnat spor s Radkem Brzobohatým (Koláž Ahaonline.cz)

Na sklonku života Jiřiny Jiráskové (†81) se otevřela nepříjemná kapitola z jejího života. Vdova po Radku Brzobohatém (†79) Hana Gregorová ji obvinila z toho, že může za předčasný konec kariéry jejího manžela.

Jiřině Jiráskové tak kromě zdravotních komplikací přibyly další starosti. V době, kdy šéfovala Vinohradskému divadlu, nebyly její praktiky příliš fér, a snesla se tak na ni velká vlna kritiky.

V roce 2000 předčasně ukončila kariéru Brzobohatého s odůvodněním, že pro něj v divadle nejsou role. Herec byl přitom plný sil a natáčel dokonce až do posledního dne před svou smrtí. Trpká zkušenost s Jiráskovu jej ovšem přinutila na vinohradské divadlo zanevřít. Ředitelka se s ním ani osobně nerozloučila a jeho věci ze šatny nechala v igelitce na vrátnici.



„Když byla ředitelkou na Vinohradech, tak Radek, tehdy v plné síle, přestal dostávat role. Nehrál nic, byl tam jako rekvizita. Nechtěl odejít, čekal, že dostane třeba k pětašedesátinám krásnou roli, ale nic. Paní Jirásková ho tam prostě nechtěla,“ postěžovala si Gregorová v magazínu Dnes+TV.

Jiráskovou tato slova velmi ranila a z posledních sil se snažil bránit. „Opravdu nejvíc mi »pomáhá«, když mi někdo takhle umyje nespravedlivě pr*el! Vždyť já ji vůbec neznám! Já jsem proti ní nikdy v životě nic neměla, naopak jsem respektovala to, že vede celkem úspěšně divadlo…“ rozohnila se herečka.



Brzobohatý  však nebyl jediným hercem, který z Vinohrad odcházel ve zlém. Stejnou zkušenost s Jiráskovou má i Petr Haničinec. „Co jsem na Vinohradech skončil, už jsem nevstoupil dovnitř. Paní Jirásková mi tehdy poslala dopis o ukončení pracovního poměru – poštou jsem se dozvěděl, že se mnou nepočítá. Po dvaačtyřiceti letech, co jsem tam hrál!“ rozčílil se Haničinec.



Jiřina Jirásková spor s Radkem Brzobohatým nestačila urovnat. Na onen svět však odešli jen několik měsíců po sobě a s jejich odchodem snad zmizely i křivdy z minulosti.





Přečtěte si
britva
7. 1. 2013 • 15:25

tak teď si to tam můžou konečně vyříkat a ty účty vyřídit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.