Smrt Jiřiny Jiráskové (†81): Pláče Žilková, Vydra i Krampol! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Smrt Jiřiny Jiráskové (†81): Pláče Žilková, Vydra i Krampol!

Kolegové Jiřiny Jiráskové jsou v šoku.
Kolegové Jiřiny Jiráskové jsou v šoku. (Koláž Ahaonline.cz)

Zpráva o úmrtí herečky Jiřiny Jiráskové šokovala její herecké kolegy, které s ní spojuje dlouholeté přátelství. Odchod divadelní a filmové legendy je pro všechny velkým zármutkem.

Až symbolický význam má skon Jiráskové pro Veroniku Žilkovou. S herečkou ji spojovalo silné pouto a paní Jiřina se dokonce zúčastnila i její svatby.

„Shodou okolností jsem včera měla na sobě perly, které mi dala jako svatební dar. Naše přátelství trvalo třicet let. Je to hrozná zpráva a mě to strašně mrzí. Měla jsem ji strašně ráda,“ řekla Žilková pro Aha!

Smutný je i Václav Vydra, který měl v plánu Jiráskovou ještě navštívit. „Měl jsem ji strašně rád, náš vztah byl vzájemný. Je to hrozné. Už s ní nestihnu udělat to, co jsme si naplánovali,“ postesknul si.



Dnes zvážněl i jindy vysmátý Jiří Krampol, který byl smrtí Jiráskové zaskočen. „Ježiš marjá! Znal jsem ji od raného mládí. Už jako mladá byla za každých okolností dáma. Měla nesmírně inteligentní humor. Byla to jedna z nejlepších hereček a je to obrovská ztráta!“ řekl smutně.

„Pro mě byli všichni kolegové mého táty strýčkové a tetičky. Vzpomínám si na jednu historku. To jsm ebyli na představení, zrovna u nás hrál Marcel Marceau, bylo mi asi devět. A ona mi pak vypráví, že půlu představení koukala na něj a půlku na mě. Bylo prý krásné, jak jsme to s otevřenou pusou hltal," zavzpomínal na Jiráskovou Otakar Brousek ml.

Nejblíže měla k Jiráskové v jejích posledních dnech zpěvačka Lucie Bílá. Ta se bohužel se svou blízkou kamarádkou nestačila rozloučit, protože v době jejího skonu byla ve Španělsku. Jen pár minut po smrti Jiráskové na facebook umístila fotku z Barcelony, jakoby netušila o smutné události, která se v Česku odehrála…





Přečtěte si
itartas
10. 2. 2013 • 21:43

pani evinko 1111 nepřehánějte to, famózna, úžasna a obdivuhodná je úplně jiná persona z hereckých kruhů např. paní Fialová, máte to pomotané..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.