Vražda ze žárlivosti? Ne, otrava barvou na vlasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražda ze žárlivosti? Ne, otrava barvou na vlasy!

Sebevraždu chtěl žárlivý muž nahrát jako vraždu
Sebevraždu chtěl žárlivý muž nahrát jako vraždu (Profimedia.cz)

Ležel mrtvý, svalený u gauče v obývacím pokoji. Obličejem obrácený ke stropu. Hlava se máčela v kaluži neznámé tekutiny, z pootevřených úst mu vytékala bílá pěna... Takto byl 1. dubna 1959 nalezen kolem desáté hodiny dopoledne B. Č. v Handlové v tehdejším Československu.

Pokoj byl celý znečištěný zvratky, které na polštářích gauče vytvářely tmavofialové skvrny. Ve skříni kuchyňské linky nalezli vyšetřovatelé několik lahviček chemikálií, z nichž jedna byla téměř prázdná.

Nálepka na lahvičce prozrazovala, že se jedná o jed. Na stole ležel kávový šálek se stopami kapek červenofialového roztoku. Z nábytku po celé kuchyni, včetně kartonové krabice od sušenek, křičely nápisy silným písmem »Moje žena mě otrávila«. Svědci uvedli, že B. Č. skutečně spory se svou ženou měl. Často ji prý mlátil, křičel na ni a vyhrožoval jí i dětem smrtí.

V předvečer tragédie se se svou manželkou, která již delší dobu žila u svých rodičů, opět pohádal. Byl opilý a přivolaná policejní hlídka ho kvůli výtržnostem zadržela a později odvezla domů. Co se mu stalo? Došla manželce trpělivost a otrávila ho?

Pitva prokázala, že zemřel po pozření parafenylendiaminu – chemického přípravku používaného do přípravků na barvení vlasů. Kriminalisté ale po pečlivém vyšetřování vyloučili cizí zavinění. B. Č. spáchal sebevraždu, chtěl ale, aby to vypadalo, že se mu pomstila jeho žena.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.