Světový unikát v Česku: Sňatek dvojčat? Hlavně to nepoplést! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Světový unikát v Česku: Sňatek dvojčat? Hlavně to nepoplést!

Při pohledu na novomanžele a svědky mohl nezasvěcený pozorovatel propadnout panice, že má opilecké halucinace a vše vidí dvakrát.
Při pohledu na novomanžele a svědky mohl nezasvěcený pozorovatel propadnout panice, že má opilecké halucinace a vše vidí dvakrát. (pro Aha! – Ivan Dostál)

To byla svatba! Ženich jako by z oka vypadl svědkovi, nevěsta úplně stejná jako svědkyně. Aby ne, když se v Zádveřicích kousek od Zlína brali Kateřina Hráčková (30) a Radovan Karola (34), oba z jednovaječných dvojčat.

Aby toho nebylo málo, jejich identické »otisky«, tedy sestra nevěsty Radka a bratr ženicha Josef, jim krok do života v místním evangelickém kostele odsvědčili. Na úděl dvojčat si na svatbě nestěžoval nikdo, naopak se vzpomínalo na to, co »stereo život« přináší. Má to své výhody i nevýhody.

Pánové se třeba na ČVUT mohli naučit každý jen polovinu okruhů zkoušek a klidně se vystřídat, děvčata zase mohla jezdit jen na jednu kartičku MHD. Na svatbě ale trik nevyužili. Avšak i dvojčata se mohou splést. Nevěsta Katka vzpomínala, jak si v autobuse důvěrně povídala se svým nastávajícím, až s mírnou hrůzou zjistila, že jejím spolucestujícím je jeho bratr.

„Teď už si dávám pozor a vytvořila jsem si pro sebe důležité rozeznávací znaky,“ usmívá se mladá paní.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.