Dnes je pohřeb Švorcové (†83): Gabriela Vránová: ...a já tam asi půjdu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dnes je pohřeb Švorcové (†83): Gabriela Vránová: ...a já tam asi půjdu!

Gabriela Vránová prý Švorcovou žádala o titul zasloužilá umělkyně. / Pohřeb komunistické funkcionářky Jiřiny Švorcové je dnes odpoledne.
Gabriela Vránová prý Švorcovou žádala o titul zasloužilá umělkyně. / Pohřeb komunistické funkcionářky Jiřiny Švorcové je dnes odpoledne. (Aha! – David Kundrát, Daniel Černovský)

Ve strašnickém krematoriu v Praze dnes od 13 hodin proběhne pohřeb zesnulé komunistické herečky Jiřiny Švorcové (†83).

Deníku Aha! se podařilo zjistit, že jednou z mála známých osobností, která přijde dát legendární Ženě za pultem sbohem, bude její bývalá kolegyně z Divadla na Vinohradech Gabriela Vránová (72).

„Na 90 procent přijdu,“ potvrdila deníku Aha!. Ostatní herci na náš dotaz nereagovali.Na Vránovou přitom Švorcová práskla, že jí žádala, jestli by mohla ještě za života svého otce dostat titul zasloužilá umělkyně. „Chtěla mít titul, na který neměla,“ vzpomínala herečka.

A Vránová skutečně titul nikdy nedostala!Švorcová podlehla v pondělí těžké nemoci. Katolický farář z jihu Čech Petr (39), který ji obdivoval, chce za herečku v době jejího pražského pohřbu sloužit tajnou mši.



Přečtěte si
vesnicankavemeste
12. 8. 2011 • 18:32

to taky

vesnicankavemeste
12. 8. 2011 • 11:45

Neda mi nezastavit se nad dvema slovy - komunisticka herecka. Ta zena byla herecka.Pak rovnako byli komunistickymi herci i Hrusinsky,Kopecky,Werich,zkratka vsichni kteri profitovali cele desetileti stejne jak Svorcova. Svorcova byl clovek s komunistickym presvedcenim a to je rozdil. Chce se mi blit,kdyz ctu zavadejici slova.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.